Παράσταση διαμαρτυρίας στο ΤΑΙΠΕΔ προγραμματίζει για την Τετάρτη 16 Ιουλίου στις 11.30 το πρωί η Παμπειραϊκή Επιτροπή κατά της ιδιωτικοποίησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ).
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η Παμπειραϊκή Επιτροπή κατά της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ η οποία συσπειρώνει στις γραμμές της τη συντριπτική πλειοψηφία των κοινωνικών, αυτοδιοικητικών και συνδικαλιστικών φορέων της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, συνεχίζει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις ενάντια στη μεθοδευμένη προσπάθεια της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ της πώλησης του 67% των μετοχών στον ΟΛΠ αλλά και στον ΟΛΘ».
Στο πλαίσιο αυτό, σημειώνεται στην ανακοίνωση, συναποφάσισε με την Ομοσπονδία των Υπαλλήλων στα ελληνικά λιμάνια και την Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ την πραγματοποίηση «κοινού μαζικού διαβήματος στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ (Κολοκοτρώνη 1 και Σταδίου Αθήνα) στις 16.7.2014 και ώρα 11.30».
Όπως λένε, η κοινωνία του Πειραιά και οι φορείς θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας μας.
«Θεωρούμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ δεν νομιμοποιείται να προβεί σε μια τέτοια επαίσχυντη ενέργεια όπως είναι αυτή της πώλησης του ΟΛΠ, το δικαίωμα αυτό δεν το έχει ούτε η κυβέρνηση η οποία έχει απωλέσει την κοινωνική πολιτική και λαϊκή νομιμοποίηση» επισημαίνεται χαρακτηριστικά.