Συνεργασία Westnet -Lenovo για τη διάθεση κινητών στην ελληνική αγορά

Την είσοδό τους στην αγορά συσκευών κινητής τηλεφωνίας ανακοινώνουν η Westnet Distribution, μέλος του ομίλου εταιρειών Πάνου Γερμανού, και η Lenovo, παγκόσμιος όμιλος κατασκευής προσωπικών υπολογιστών, μέσα από μία αποκλειστική συνεργασία που προβλέπει τη διανομή των κινητών συσκευών Lenovo από τη Westnet.

Την είσοδό τους στην αγορά συσκευών κινητής τηλεφωνίας ανακοινώνουν η Westnet Distribution, μέλος του ομίλου εταιρειών Πάνου Γερμανού, και η Lenovo, παγκόσμιος όμιλος κατασκευής προσωπικών υπολογιστών, μέσα από μία αποκλειστική συνεργασία που προβλέπει τη διανομή των κινητών συσκευών Lenovo από τη Westnet.
Μέσα από τη συνεργασία, η Westnet Distribution επεκτείνεται στον τομέα των mobility προϊόντων με στόχο να συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη των μεριδίων της Lenovo στο χώρο των συσκευών κινητής τηλεφωνίας, όπου πρόκειται να εισέλθει τον Σεπτέμβρη. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Westnet Distribution, κ. Χρήστο Καλογεράκη η αγορά των κινητών τηλεφώνων είναι σημαντική στην Ελλάδα, αφού αγγίζει τα 413 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 60% αφορά smart phones. Το α΄ τετράμηνο του 2014 η αγορά κινητών τηλεφώνων σημείωσε μια πτώση της τάξης του 16%, ενώ συνολικά το τρέχον έτος αναμένεται η μείωση να φθάσει το 10%. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τον ίδιο, παραμένει μία μεγάλη και ενδιαφέρουσα αγορά.
Η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί εξέλιξη της σχέσης των δύο εταιρειών η οποία ξεκίνησε ένα χρόνο πριν, στον τομέα του mobility με την αποκλειστική διανομή των tablets της Lenovo στην ελληνική αγορά. Η συνεργασία λειτούργησε αποτελεσματικά με το μερίδιο της Lenovo στα tablet σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία IDC να ανέρχεται στο 13,3% για το πρώτο τρίμηνο του 2014.

«Η LENOVO, η 1η εταιρία σε Personal PC στον κόσμο και 3η σε smart connected συσκευές εισέρχεται και στην αγορά των συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Η εταιρεία που διακρίνεται για την καινοτομία και τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της, μεταφέρει τις ίδιες αξίες στη σειρά συσκευών κινητής τηλεφωνίας που θα λανσάρει στην ελληνική αγορά»
δήλωσε ο κ. Μιχάλης Οικονομάκης, γενικός διευθυντής της Lenovo για Ελλάδα και Κύπρο και προσέθεσε ότι «Τα κινητά τηλέφωνα της Lenovo έρχονται στην ελληνική αγορά τον προσεχή Σεπτέμβρη και είναι βέβαιο ότι θα καλύψουν όλες τις ανάγκες των χρηστών που απαιτούν πλέον από το κινητό τους υψηλές τεχνολογικά επιδόσεις και υψηλή απόδοση ωφέλειας σε σχέση με την τιμή. Μέσα από τη συνεργασία μας με τη Westnet προσδοκούμε ότι θα πετύχουμε γρήγορα πολύ καλή τοποθέτηση σε όλη την αγορά και θα κατακτήσουμε μερίδια και στον τομέα των συσκευών κινητής».
O κ. Χρήστος Καλογεράκης δήλωσε σχετικά «Η Westnet Distribution με συνέπεια και συνέχεια στο επιχειρηματικό της πλάνο, εξελίσσεται, προσαρμόζεται στα δεδομένα της αγοράς, υλοποιεί αποκλειστικές συνεργασίες, διευρύνει το πελατολόγιο και τις προϊόντικές της κατηγορίες στοχεύοντας σε κερδοφόρες αγορές. Διαγράφει έντονα αναπτυξιακή πορεία η οποία αποτυπώνεται και στα οικονομικά αποτελέσματα του 2014. Η συνεργασία με τη Lenovo αφενός μας τιμά και αφετέρου σηματοδοτεί μια νέα εποχή η οποία μας βρίσκει αναδιοργανωμένους και έτοιμους για νέες προκλήσεις. Το νέο τμήμα Mobility έχει στόχο την κεφαλαιοποίηση από την πλευρά των πελατών μας της άριστης σχέσης και συνεργασίας της εταιρείας με όλες της αλυσίδες λιανικής και τους operators».
Σημειώνεται ότι η Westnet Distribution Α.Ε. δραστηριοποιείται αποκλειστικά στον χώρο της διανομής προϊόντων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας, από το 2005. Η εταιρεία προσφέρει ένα πακέτο λύσεων που περιλαμβάνει τη διανομή και την αντιπροσώπευση προϊόντων πληροφορικής και υψηλής τεχνολογίας, μεγάλων εταιρειών της παγκόσμιας αγοράς, όπως Asus, HP, Lenovo, LG, Philips και Samsung. Οι πωλήσεις της εταιρείας στο εξάμηνο του 2014 σημείωσαν αύξηση 40%.
Οσον αφορά τη Lenovo, είναι μία εταιρεία αξίας 30 δις. δολ., που κατασκευάζει προηγμένης τεχνολογίας προσωπικούς υπολογιστές, σε 160 χώρες. Η εταιρεία δημιουργήθηκε μετά την εξαγορά του τμήματος προσωπικών υπολογιστών της IBM από την Lenovo Group και σήμερα αναπτύσσει, κατασκευάζει και διαθέτει προϊόντα και υπηρεσίες τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Lenovo διαθέτει ερευνητικές εγκαταστάσεις στην Ιαπωνία, την Κίνα και τη Β. Καρολίνα (ΗΠΑ).
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk