Η εγκριση του διορισμού του Γιάννη Στουρνάρα στη θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος θα γίνει από την Βουλή την Τετάρτη, στις 12:00, οπότε η Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής θα ακροαστεί τον Γ.Στουρνάρα.

Τον κ. Στουρνάρα θα συνοδεύει ο υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος και προτείνει την τοποθέτησή του.

Ο κ. Στουρνάρας θα κληθεί από την Επιτροπή της Βουλής να απαντήσεις σε μια σειρά από ζητήματα που σχετίζονται με το τραπεζικό σύστημα και τα οποία ο νέος Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τα είχε διαχειριστεί ως υπουργός Οικονομικών.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρας είχε διατυπώσει ενστάσεις γύρω από το πρόσωπο του κ. Γ. Στουρνάρα και είχε ξεκαθαρίσει πως ενδεχόμενη επιλογή του για τη θέση του νέου Διοικητική της Τράπεζας της Ελλάδος από την Κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα δεσμεύει τον ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που έλθει στην κυβέρνηση.

Μάλιστα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει δημοσίως αναφέρει πως θα επιδιώξει την αποπομπή του κ. Στουρνάρα με διαδικασίες αντίστοιχες με αυτές που ακολούθησε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη στην Κύπρο για να πετύχει την παραίτηση του πρώην Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου κ. Πανίκου Δημητριάδη.