Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί η ταινία «Νορβηγία», πρώτη μεγάλου μήκους του σκηνοθέτη Γιάννη Βεσλεμέ θα κάνει πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα East of the West του Κάρλοβι Βάρι, στο οποίο φιλοξενούνται πρώτες ή δεύτερες ταινίες νέων σκηνοθετών από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια, την Τουρκία και τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Δεν θα είναι όμως η μόνη ελληνική παρουσία στο φεστιβάλ της τσεχικής πόλης. Στο τμήμα Another View (Μια άλλη όψη) συμμετέχουν οι ταινίες «Xenia» του Πάνου Χ. Κούτρα και «Στο σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα, στο τμήμα Ορίζοντες, που περιλαμβάνει πρόσφατες παραγωγές από όλο τον κόσμο, το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη, ενώ στο διαγωνιστικό τμήμα Φόρουμ Ανεξάρτητων ταινιών συμμετέχει η ταινία του Ντανίλο Καπούτο με τίτλο «La mezza stagione» («Late Season») η οποία είναι ελληνική συμπαραγωγή.
Για την «Xenia» ,το «Στο σπίτι» και το «Μικρό ψάρι» έχουμε ήδη αναφερθεί στο παρελθόν αφού και οι τρεις έχουν κάνει την πρεμιέρα τους σε διεθνή φεστιβάλ (Κάνες ,Βερολίνο). Η ταινία του Καπούτο περιλαμβάνει τρεις ιστορίες που τοποθετούνται σε ένα μικρό χωριό της νότιας Ιταλίας όπου κάθε αλλαγή μοιάζει αδύνατη. Ο Τσέζαρε θέλει να ασχοληθεί με την ηλεκτρονική μουσική και εμπνέεται από τους ήχους που ο ίδιος καταγράφει γύρω από την πόλη . Ο Τζιοβάνι εργάζεται νυχτερινή βάρδια σε τοπικό ξενοδοχείο και υποφέρει από αϋπνίες και η Carosina που στοιχειώνει η σκληρή φωνή του νεκρού πατέρα της. Η παραγωγή ανήκει στους Ντανίλο Καπούτο από Ιταλία (Taratata Film), Άλεξ Τράιλα από Ρουμανία (Steppenwolf Film) και Κωνσταντίνα Σταυριανού από Ελλάδα (Graal S.A) Η ταινία έχει βραβευτεί με το διεθνές βραβείο σεναρίου «matador».
Το φεστιβάλ κινηματογράφου του Κάρλοβι Βάρι θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά ετήσια γεγονότα για αγοραστές, διανομείς, προγραμματιστές φεστιβάλ, πράκτορες πωλήσεων, δημοσιογράφους και σκηνοθέτες. Ετησίως το φεστιβάλ παρουσιάζει περίπου 200 προσεκτικά επιλεγμένες ταινίες από όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 70 είναι παγκόσμιες, διεθνείς ή ευρωπαϊκές πρεμιέρες.