Εξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προτείνει ο Φάρατζ του UKIP

Ο αρχηγός του βρετανικού αντι-ευρωπαϊκού κόμματος UKIP Νάιτζελ Φάρατζ πρότεινε την έξοδο της Ελλάδας -αλλά και άλλων μεσογειακών χωρών- από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα με… τουριστικό επιχείρημα. «Αν γίνει αυτό, θα γυρίσουν στη δραχμή, η οποία θα υποτιμηθεί ραγδαία κατά μάλλον 75% και θα γίνει πολύ φθηνός προορισμός, οπότε και θα αρχίσω να πηγαίνω εκεί για διακοπές» είπε.

Ο αρχηγός του βρετανικού αντι-ευρωπαϊκού κόμματος UKIP Νάιτζελ Φάρατζ πρότεινε την έξοδο της Ελλάδας -αλλά και άλλων μεσογειακών χωρών- από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα με… τουριστικό επιχείρημα.

Ο Φάρατζ ήταν προσκεκλημένος ως ομιλητής σε τουριστικό συνέδριο στη Μάλτα. Στην ομιλία του ανέπτυξε τις γνωστές του απόψεις με ρητορικές εκρήξεις όπως «πρέπει να σκοτώσουμε το τέρας της Ευρώπης».

«Μετά από τις ευρωεκλογές, ο κόσμος δεν πιστεύει πλέον ότι το κράτος της ΕΕ είναι αναπόφευκτο» είπε σύμφωνα με την Malta Today. «Θα έρθει ένα σημείο στο οποίο η Ελλάδα θα βγει από το ευρώ, θα επαναφέρει τη δραχμή και θα γίνει μία υποτίμηση της τάξης του 70%-75% και τότε όλοι εσείς θα κάνετε χρυσές δουλειές, γιατί θα γίνει κορυφαίος τουριστικός προορισμός» είπε στους τουριστικούς πράκτορες.

«Τότε, θα κάνω κι εγώ εκεί θα κάνω διακοπές» είπε. Ανάλογη ήταν η σύστασή του και για τη Μάλτα, η οποία επιπλέον, υποστήριξε, θα μπορούσε εκτός Ευρωζώνης και ΕΕ να «αναπτύξει καλύτερα» τον χρηματοπιστωτικό της τομέα.

Κόσμος
Σίβυλλα
Helios Kiosk