ΥΛΙΚΑ (για 1 βάζο των 500 ml)

½ ματσάκι φρέσκο λεμονοθύμαρο (ή θυμάρι), χονδροκομμένο

φλούδες και χυμό και χυμό από 2 λεμόνια, ακέρωτα

10 γρ. χονδρό αλάτι {{{ moto }}}

1 κ.γ. καυτερό μπούκοβο

60 ml αγουρέλαιο (όταν είναι στην εποχή του) ή έ.π. ελαιόλαδο

5 αστεροειδείς γλυκάνισους

500 γρ. πράσινες ελιές Χαλκιδικής ΠΟΠ

EKTΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε καλά σε ένα γουδί το λεμονοθύμαρο, τις φλούδες λεμονιού, το αλάτι και το μπούκοβο.

Σε μια μπασίνα ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, το αγουρέλαιο και το αρωματικό μείγμα και ανακατεύουμε καλά.

Μεταφέρουμε τη μαρινάδα στο βάζο και προσθέτουμε τους αστεροειδείς γλυκάνισους. Βυθίζουμε τις ελιές, κλείνουμε το βάζο και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για 1½ ημέρα προτού τις καταναλώσουμε.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.