Τρεις ενδιαφερόμενοι για την τουρκική λοταρία Milli Piyango

Τουλάχιστον τρεις όμιλοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον στο διαγωνισμό για την άδεια παραχώρησης λειτουργίας της τουρκικής λοταρίας Milli Piyango σε ιδιώτες.

Τουλάχιστον τρεις όμιλοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον στο διαγωνισμό για την άδεια παραχώρησης λειτουργίας της τουρκικής λοταρίας Milli Piyango σε ιδιώτες. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο διαγωνισμός του τουρκικού κράτους προσέλκυσε όλους τους μεγάλους «παίκτες» του κλάδου παγκοσμίως, ενώ διαθέτει και ελληνικό χρώμα αφού ο ένας από τους τρεις ομίλους που συμμετείχαν στην πρώτη φάση του διαγωνισμού είναι η Intralot. Οι ενδιαφερόμενοι στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές έως τις 27 Ιουνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η GTech, η Scientific Games και η Intralot συμμετέχουν σε τρία ξεχωριστά σχήματα που θα διεκδικήσουν τη 10ετη άδεια παραχώρησης. Φήμες που ήθελαν και τον ΟΠΑΠ να ενδιαφέρεται δεν επαληθεύτηκαν. Βεβαίως, στην κοινοπραξία της GTech, μετέχουν η Emma Capital και η KKCG, oι μέτοχοι των οποίων ελέγχουν κομμάτι από το 33% του ΟΠΑΠ.
Αντιθέτως, πληροφορίες για τις υπόλοιπες εταιρείες που απαρτίζουν τις κοινοπραξίες των Intralot και Scientifics Games δεν έχουν γίνει γνωστές. Επίσης, δεν αποκλείεται να υπάρχει και τέταρτος ενδιαφερόμενος, προερχόμενος από την Τουρκία.
Θα πρέπει να επισημανθεί πως και οι τρεις ενδιαφερόμενοι έχουν παρουσία στην Τουρκία. Η Intralot μετέχει με 45% στην Inteltek, την εταιρεία που διαχειρίζεται τα τελευταία δέκα χρόνια με επιτυχία το τουρκικό στοίχημα, η GTech είναι τεχνολογικός πάροχος της Milli Piyango ενώ και η Scientific Games είναι τεχνολογικός πάροχος των τουρκικών ιπποδρομιών.
Εκπληξη αποτέλεσε η μη εκδήλωση ενδιαφέροντος από την αγγλική Camelot.
Το 2009 η αρχή ιδιωτικοποιήσεων της Τουρκίας είχε προχωρήσει σε ανάλογο διαγωνισμό αλλά η κοινοπραξία του ΟΠΑΠ και η κοινοπραξία της Turkcell που είχαν ενδιαφερθεί και είχαν προχωρήσει στην τελική φάση του διαγωνισμού δεν κατέθεσαν προσφορές, θεωρώντας υπερβολικό το τίμημα που είχε ζητήσει το τουρκικό Δημόσιο ως βάση εκκίνησης.
Η Milli Piyango, σύμφωνα με τον τελευταίο ισολογισμό του 2013 είχε έσοδα 802 εκατ.ευρώ και κέρδη 184 εκατ. ευρώ.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk