Κατεδαφίστηκε αυθαίρετο στο ρέμα Χαλανδρίου

Με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη κατεδαφίστηκε αυθαίρετη κατασκευή στο ρέμα Χαλανδρίου και προχώρησε ο καθαρισμός του ρέματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Είχε προηγηθεί καταγγελία στην ανεξάρτητη αρχή από έναν κάτοικο, του οποίου είχε πλημμυρίσει το σπίτι, μετά τη μεγάλη νεροποντή στην Αττική τον Φεβρουάριο του 2013.

Με παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη κατεδαφίστηκε αυθαίρετη κατασκευή στο ρέμα Χαλανδρίου και προχώρησε ο καθαρισμός του ρέματος από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Είχε προηγηθεί καταγγελία στην ανεξάρτητη αρχή από έναν κάτοικο, του οποίου είχε πλημμυρίσει το σπίτι, μετά τη μεγάλη νεροποντή στην Αττική τον Φεβρουάριο του 2013.

Ειδικότερα, είχε καταγγείλει την αυθαίρετη κατασκευή μέσα στο ρέμα του Αγίου Αντωνίου στο Χαλάνδρι, καθώς και τη ρίψη οικοδομικών υλικών και την αδράνεια των αρμόδιων υπηρεσιών για την αποκατάστασή του.

Όπως αναφέρει η αρχή, η διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της πρώην Νομαρχίας Αθηνών είχε διενεργήσει αυτοψία στην περιοχή το 2010, κατά την οποία διαπιστώθηκε η ανέγερση τοίχου εντός της κοίτης του ρέματος. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αλλαγή της διατομής του ρέματος, την υποσκαφή των πρανών και την ύπαρξη οικοδομικών υλικών και κλαδιών δέντρων μέσα στο ρέμα. Η έκθεση αυτοψίας είχε διαβιβαστεί στη Διεύθυνση Πολεοδομίας Ανατολικού Τομέα της πρώην Νομαρχίας Αθηνών, αλλά έκτοτε δεν είχαν γίνει περαιτέρω ενέργειες.

Ο Συνήγορος επισήμανε ότι η προστασία των ρεμάτων από καταπατήσεις, αυθαίρετες κατασκευές και ρίψη απορριμμάτων αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας. Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη της άμεσης καταγραφής τυχόν παρανομιών, της επιβολής των νόμιμων κυρώσεων και της λήψης μέτρων προς την κατεύθυνση αποκατάστασής τους.

Η Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής διενήργησε αυτοψία και κατέγραψε την αυθαίρετη κατασκευή. Στη συνέχεια, υπήρξε εκτενής αλληλογραφία μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών προκειμένου να βρεθεί η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή για την κατεδάφισή της.

Ο Συνήγορος επέμεινε στο θέμα της κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών καθώς και στον καθαρισμό του ρέματος, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα τους χειμερινούς μήνες. Μετά την παρέμβασή του, κατεδαφίστηκε η αυθαίρετη κατασκευή και προχώρησε ο καθαρισμός του ρέματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk