«Κάθε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, άμεση ή έμμεση, είναι απολύτως απαράδεκτη» δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, την ώρα που κλιμακώνεται η αντιπαράθεση της κυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ για τους ψηφοφόρους της ΧΑ.

«Κάθε ‘κλείσιμο του ματιού’ στα μέλη και τους ψηφοφόρους της προσβάλλει τους δημοκρατικούς πολίτες» τόνισε ο κ. Κουβέλης, επισημαίνοντας ότι «οι πολιτικές δυνάμεις που συγκροτούν το δημοκρατικό τόξο στη χώρα μας οφείλουν, χωρίς μισόλογα και δεύτερες σκέψεις, να πάρουν σαφείς αποστάσεις από φαινόμενα και πρακτικές που υπονομεύουν τη δημοκρατία».

Ενδεικτικά της θέσης της ΔΗΜΑΡ είναι και τα όσα δήλωσε την Τετάρτη στον Βήμα 99,5 ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος Ανδρέας Παπαδόπουλος.

«Δεν θέλω να μοιράζομαι ούτε τον πυρετό μου μαζί τους. Κανένας. Και δεν πρέπει να χαϊδεύουμε το λαό. Αυτοί που έστειλαν στη Βουλή τους ναζί, τον Κασιδιάρη και τον Παναγιώταρο, πρέπει να έχουν βάρος στη συνείδησή τους για την ντροπή το 1/6 των Αθηναίων να έχει ψηφίσει αυτόν τον πατεντάτο ναζιστή με τη σβάστικα» είπε χαρακτηριστικά.