Το έργο που αφορά τις υπηρεσίες υλοποίησης δικτύου επικοινωνίας βασισμένου σε τεχνολογία VoIP, για τη διασύνδεση 36 στρατιωτικών εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ, σε 22 Ευρωπαϊκές χώρες, ανέλαβε η Space Hellas, κατόπιν αναθέσεως από την γερμανική εταιρεία Conet Solutions GmbH, στο πλαίσιο διεθνούς διαγωνισμού του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το έργο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2014 και το συμβατικό τίμημα για τη Space Hellas, ανέρχεται στα 194.000 ευρώ.

Ειδικότερα, το έργο αφορά τη δυνατότητα άμεσης ταυτόχρονης φωνητικής επικοινωνίας μεταξύ 150 συσκευών σε 22 Ευρωπαϊκές χώρες, για την ανακοίνωση και αντιμετώπιση έκτακτων, αλλά και συμβατικών περιστατικών.

Η Space Hellas, αναλαμβάνει ως υπεργολάβος της Conet Solutions GmbH, να αποτυπώσει τις υφιστάμενες υποδομές στις 36 αυτές στρατιωτικές εγκαταστάσεις και τις εργασίες που ενδεχομένως θα χρειαστεί να πραγματοποιηθούν, πριν την εγκατάσταση του εξοπλισμού.

Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσει την εγκατάσταση, τον έλεγχο και τη λειτουργία του νέου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού καθώς και την εκπαίδευση των χρηστών των νέων συστημάτων.

Ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο χαρακτηρίζεται άμεσης προτεραιότητας για το ΝΑΤΟ, είναι των Οίκων Cisco, IBM, Conet και Andtek.