Δύο αμαξοστοιχίες συγκρούστηκαν κοντά στη Μόσχα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άτομα και να τραυματιστούν άλλα 45.

Οι 15 από τους 45 τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση και εκφράζονται φόβοι ότι οι νεκροί θα αυξηθούν.

Το πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS μετέδωσε πως η σύγκρουση σημειώθηκε ανάμεσα σε ένα φορτηγό και ένα επιβατικό τρένο.

Πηγές της αστυνομίας επιβεβαιώνουν τον αριθμό των νεκρών και αναφέρουν ότι δύο βαγόνια του επιβατικού τρένου έχουν ανατραπεί. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, εκτροχιάσθηκαν επίσης 16 βαγόνια του φορτηγού τρένου.

Το φορτηγό τρένο εκτελούσε δρομολόγιο από τη Μόσχα στο Κισινάου, την πρωτεύουσα της Μολδαβίας, και συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία που μετέφερε κοντέινερ με ανταλλακτικά γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας γύρω στις 12:30 το μεσημέρι τοπική ώρα (11:30 ώρα Ελλάδας), κοντά στην πόλη Νλάρο Φομίνσκ, 55 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της ρωσικής πρωτεύουσας.

«Ένα από τα εμπορευματοκιβώτια που μετέφερε η εμπορευματική αμαξοστοιχία έπεσε πάνω σε ένα από τα βαγόνια του επιβατικού τρένου με αποτέλεσμα να το συνθλίψει», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass ο συντονιστής των ρωσικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, Βαντίμ Αντρόνοφ.

Η αιτία του δυστυχήματος δεν έχει γίνει γνωστή και οι αρχές διεξάγουν έρευνα για να εξακριβώσουν τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε η σύγκρουση των δυο τρένων.

«Προσπαθήσαμε να χρησιμοποιήσουμε το φρένο έκτακτης ανάγκης. Δεν μπορούσαμε να δούμε τίποτα μπροστά μας, υπήρχε πολλή σκόνη. Η ορατότητα ήταν μηδενική» ένας από τους οδηγούς της επιβατικής αμαξοστοιχίας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Ασθενοφόρα έσπευσαν στο τόπο του δυστυχήματος.

«Διατηρείστε την ψυχραιμία σας, μην πανικοβάλλεστε» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό
υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων.

Η επιβατική αμαξοστοιχία κατευθυνόταν προς τον Μόλδοβα όταν συγκρούστηκε με το φορτηγό τρένο.