Είναι ένας από τους κορυφαίους προπονητές που έχει αναδείξει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και αρκετές φορές στην καριέρα του, έχει αποδεχθεί την πρόκληση. Μία απ΄αυτές είναι και η συμφωνία του με την διοίκηση της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο να «αναγεννήσει» τους «μπέμπηδες», που διήνυσαν τη χειρότερη χρονιά της σύγχρονης Ιστορίας τους.

Ο λόγος για τον Ολλανδό τεχνικό, Λουϊς Φαν Γκάαλ, ο οποίος ερωτηθείς για τις πρώτες σκέψεις του, ως ο νέος προπονητής της Γιουνάϊτεντ, σχολίασε:

«Δεν με φοβίζει η σκιά του Φέργκιουσον και δεν νομίζω ότι αυτό θα είναι μεγάλο πρόβλημα. Αισθάνομαι πολύ καλά μαζί του και δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον, να πιούμε παρέα ένα ποτήρι. Ο στόχος μου είναι να επαναφέρω την ομάδα στην κορυφή. Οι διοικούντες εκτιμούν ότι αυτό μπορεί να γίνει από την πρώτη χρονιά και μάλιστα όχι βασιζόμενοι μόνο σε αστέρες, αλλά και σε νεαρούς. Πρόκειται για μια τιτάνια προσπάθεια κι έναν φανταστικό στόχο. Οταν η Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ κτύπησε την πόρτα μου, δεν σκέφτηκα πολύ. Είναι ο κορυφαίος σύλλογος του πλανήτη, αναφορικά με το μάρκετινγκ και τον προϋπολογισμό».

Οσον αφορά στις αντιδράσεις που προκάλεσε σε φίλους και γνωστούς, η απόφαση του να αναλάβει τους «μπέμπηδες», ο έμπειρος τεχνικός, απάντησε με νόημα: «Δέχθηκα πολλά συγχαρητήρια. Από τους πρώτους που μου έστειλαν μήνυμα ήταν ο Ζοζέ Μουρίνιο, που μου είπε πως με ζηλεύει για τις ομάδες που εχω προπονήσει στην καριέρα μου».