Σε αναταραχή βρίσκεται η Τρίπολη της Λιβύης, μία ημέρα μετά την επίθεση παραστρατιωτικής δύναμης στο Κοινοβούλιο της χώρας.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι διατηρεί τον έλεγχο, παρά τη σειρά επιθέσεων που σημειώθηκαν στη χώρα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Στην επίθεση στο Κοινοβούλιο σκοτώθηκαν δύο άτομα και τραυματίστηκαν περισσότερα από 50.

Εκπρόσωπος των παραστρατιωτικών κάλεσε να παραδώσει το Κοινοβούλιο την εξουσία σε ένα όργανο που θα είναι επιφορτισμένο με την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε εκπρόσωπος του Χάλιφα Χαφτάρ, στρατηγού εν αποστρατεία ο οποίος είχε πάρει μέρος στην εξέγερση εναντίον του καθεστώτος Καντάφι, και σήμερα μάχεται ισλαμιστικές ομάδες πρώην ανταρτών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο μετά τα μεσάνυχτα η κυβέρνηση της Λιβύης, καταδίκασε την επίθεση και αγνόησε την απαίτηση της οργάνωσης του Χαφτάρ.

Παραστρατιωτικοί που τάσσονται υπέρ της κυβέρνησης, έστησαν μπλόκα στην Τρίπολη. Το βράδυ σποραδικά πυρά ακούγονταν στον δρόμο που οδηγεί προς το αεροδρόμιο της πόλης.

Συγκρούσεις ξέσπασαν τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Βεγγάζη της Λιβύης, όπου άγνωστοι εκτόξευσαν πυραύλους Grad στο αεροδρόμιο Benina, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δηλώσεις του στρατού και πηγών ασφαλείας.

Την Παρασκευή μάχες είχαν ξεσπάσει σε δύο ακόμα περιοχές στη Βεγγάζη όπου ένας απόστρατος στρατηγός εξαπέλυσε επίθεση κατά «τρομοκρατικών ομάδων», όπως τις αποκάλεσε ο ίδιος.