Καμμένος: Αμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ, με σεβασμό στο περιβάλλον

«Η Καβάλα είναι το ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας και είναι η απόδειξη ότι οι Έλληνες μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ενέργεια και τον ορυκτό πλούτο μόνοι μας» δήλωσε από την Καβάλα όπου βρέθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Τέρενς Κουικ

«Η Καβάλα είναι το ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας και είναι η απόδειξη ότι οι Έλληνες μπορούμε να εκμεταλλευτούμε την ενέργεια και τον ορυκτό πλούτο μόνοι μας» δήλωσε από την Καβάλα όπου βρέθηκε την Πέμπτη ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Τέρενς Κουικ.

«Το παράδειγμα της Kavala Oil και των εργαζομένων που κρατάνε ανοιχτή την εταιρεία και συνεχίζουν να βγάζουν πετρέλαιο, από τότε που ανακαλύφθηκε το κοίτασμα του Πρίνου, αποδεικνύει ότι δεν έχουμε ανάγκη κανέναν, ούτε την πατρωνία της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
είπε ο Πάνος Καμμένος.

«Η ΑΟΖ είναι ελληνική και αυτό που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στον ελληνικό λαό πριν τις εκλογές του Μαΐου του 2012, πρέπει να το κάνει πράξη. Πρέπει να ανακηρυχθεί άμεσα η ΑΟΖ, αλλά με σεβασμό στο περιβάλλον. Να»κοπούν τα οικόπεδα και να ξεκινήσει η αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου. Ωστόσο, θα είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε επένδυση, όπως αυτή που πάει να γίνει στην Καβάλα με το LNG, που μπορεί να αποτελέσει οικολογική βόμβα για την περιοχή».

Κατά την επίσκεψή του στην ιχθυόσκαλα της Καβάλας, όπου συνομίλησε με τη διοίκηση και εργαζομένους της, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε για τον πρωτογενή τομέα και την αλιεία στην περιοχή.

«Θέλουμε υγιή πρωτογενή τομέα και αλιεία. Η εικόνα που αντίκρισα το πρωί στην ιχθυόσκαλα, είναι εικόνα μιας ζωντανής επιχείρησης, που πρέπει να μας παρακινήσει να πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενίσχυσή της. Μέχρι τώρα, τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν να επιδοτούμε τους αλιείς για να κόβουν τα καΐκια τους. Θα πρέπει να ενισχυθεί η αλιεία, να σταματήσουν να δίνονται οι μικρές ποσοστώσεις, που αποτρέπουν τους αλιείς να συνεχίσουν το έργο τους και να γίνουν έργα υποδομής, ώστε να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας»
σημείωσε με νόημα.

«Ο νομός αυτός, που σήμερα είναι πρωταθλητής στην ανεργία, πρέπει να γίνει ο νομός-πρωταθλητής στην ανάπτυξη, στην πρωτογενή παραγωγή, στον ορυκτό πλούτο, στην παραγωγή ενέργειας και βεβαίως πρέπει να μπουν όλες οι προϋποθέσεις, ώστε η Καβάλα να τραβήξει όλο το άρμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Σε ερώτηση για το μεγάλο βάρος που έδωσε το κόμμα των ΑΝΕΛ στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με την υποψηφιότητα του Τέρενς Κουικ, ο κ. Καμμένος απάντησε ότι «η υποψηφιότητα του Τέρενς Κουικ και των υπόλοιπων υποψηφίων στην Περιφέρεια ΑΜΘ δεν είναι ένας απλός συνδυασμός που τον στηρίζουμε. Είναι ένας εθνικός συνδυασμός. Δε θέλουμε να βάλουμε το βράδυ της Κυριακής ότι κέρδισαν οι ΑΝΕΛ. αλλά ότι κέρδισε η Ελλάδα.

»Θέλουμε να σταματήσουμε αυτό που κάνουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης, αλλά και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στον βωμό να κερδίσουν μερικούς ψήφους και να εντάσσουν υποψηφίους που πηγαίνουν αντίθετα με τις διεθνείς συμβάσεις, τα εθνικά συμφέροντα, έχοντας μπει στη λογική της διαπραγμάτευσης με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής. Η υποψηφιότητα Κουικ είναι εθνική υποψηφιότητα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk