Μήνας υγείας θα είναι ο Μάιος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Το πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών «Διεθνής Ιατρική – Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με την πρωτοβουλία «Σύμμαχοι Υγείας» και το Πάντειο Πανεπιστήμιο διοργανώνουν ένα μηνιαίο πρόγραμμα αγωγής υγείας.
«Πρόκειται για μια σειρά δράσεων, οι οποίες διοργανώνονται κάθε Τετάρτη του Μαΐου στον χώρο του Παντείου Πανεπιστημίου με σκοπό την ενημέρωση, όχι μόνο των φοιτητών, σχετικά με τη διατροφή, τις πρώτες βοήθειες αλλά και τη χρήση, την κατάχρηση και τον εθισμό» σχολιάζει μιλώντας στο «Βήμα» η κυρία Ιωάννα Αθανασίου από το Ιατρείο του Παντείου Πανεπιστημίου.
Στην πρώτη ημερίδα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης που θα διοργανωθεί έγκριτοι επιστήμονες θα αναφερθούν σε θέματα που αφορούν την διατροφή μας, τις διαταραχές πρόσληψης τροφής, την παχυσαρκία και το ρόλο της ενεργειακής ισορροπίας, την μεσογειακή διατροφή και την χρήση συμπληρωματικών διατροφής με την συμμετοχή έγκριτων επιστημόνων καθώς και εκπροσώπων δημόσιων και ιδιωτικών φορέων που ασχολούνται με το θέμα.
Το πρόγραμμα αγωγής υγείας ξεκινά ήδη από την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 από τις 9.30 ως τις 12.30 στην αίθουσα «Σάκη Καράγιωργα ΙΙ», στο νέο κτίριο του Παντείου Πανεπιστημίου. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. «Μέχρι στιγμής υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από φοιτητές και απλό κόσμο ο οποίος θέλει να παρακολουθήσει την ημερίδα αυτή. Βέβαια περισσότερα στοιχεία θα έχουμε πριν από την έναρξη της ημερίδας όπου θα υπάρξει καταγραφή των συμμετεχόντων» εξηγεί η κυρία Αθανασίου.
Την επόμενη Τετάρτη, 21 Μαΐου, το θέμα συζήτησης θα είναι οι πρώτες βοήθειες ενώ την τελευταία Τετάρτη, 28 Μαΐου, επιστήμονες και κοινό θα ασχοληθούν με το θέμα της χρήσης, της κατάχρησης και του εθισμού γενικότερα.