Προεκλογικό πρόγραμμα ανάκαμψης παρουσίασε ο Βενιζέλος

Στοχευμένες πολιτικές για την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας περιλαμβάνει η πρόταση του ΠαΣοΚ για το νέο αναπτυξιακό μοντέλο που παρουσίασε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη ο κ. Ευ. Βενιζέλος. Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ χαρακτήρισε το εθνικό πρόγραμμα ανάκαμψης που έδωσε στη δημοσιότητα ως «το πιο σημαντικό τμήμα του προεκλογικού μας προγράμματος, που είναι η πρότασή μας για το μέλλον».
Ο κ. Βενιζέλος δεσμεύτηκε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας και ότι από δω και πέρα «αρχίζει η ανταπόδοση». Και η βασική προτεραιότητα, όπως τόνισε, είναι η μείωση της ανεργίας και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. «Ο άξονας είναι ένας. Η απασχόληση. Η ανάσχεση της ανεργίας. Το θέμα είναι πως ενώνεις, συναρθρώνεις τις δημόσιες πολιτικές για να στηρίξεις την ιδιωτική πρωτοβουλία προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση», πρόσθεσε. Ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι δεν μιλά για αναπτυξιακό μοντέλο με κεντρικό σχεδιασμό «σοβιετικού τύπου», αλλά για στήριξη της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων, των πρωτοβουλιών, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
«Στηρίζουμε τις Περιφέρειες, στηρίζουμε τους Δήμους, στηρίζουμε τις κοινωνικές επιχειρήσεις, τους κοινωνικούς συνεταιρισμούς, τους συνεταιρισμούς, κυρίως στηρίζουμε την επιχειρηματικότητα μέσα από ένα σύνολο δημόσιων πολιτικών που έχουν μία κατεύθυνση και η κατεύθυνση είναι προφανής. Το θέμα είναι να ενώσουμε την κοινωνία και τις παραγωγικές δυνάμεις μέσα από μια εθνική κοινωνική συμφωνία, που συστρατεύει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου και του κέντρου και της περιφέρειας και της εργασίας και του επιχειρηματικού κόσμου και της κοινωνίας των πολιτών και της αγοράς», είπε.
Ο κ. Βενιζέλος, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και στην υπόλοιπη αντιμνημονιακή αντιπολίτευση λέγοντας ότι κάποιοι επιχείρησαν να μετατρέψουν πριν από μερικούς μήνες αυτές τις εκλογές, δημοτικές, περιφερειακές και ευρωπαϊκές, σε δήθεν εκλογές δημοψήφισμα, υπέρ ή κατά της κυβέρνησης, υπέρ ή κατά του μνημονίου. «Κι αφού τα είδαν, αφού τα μέτρησαν, αφού ένιωσαν να κλονίζεται το σχέδιό τους, γιατί εκεί που πήγαν να φτιάξουν ψηφοδέλτιο ευρωεκλογών φάνηκαν όλες οι αντιφάσεις και όλες οι εσωτερικές διαφορές:«Μέσα ή έξω από την Ευρώπη, μέσα ή έξω από το ευρώ, θα επιβάλλουμε αναγκαστικό δάνειο στις καταθέσεις ή θα σεβαστούμε τον πόνο και το κομπόδεμα των Ελλήνων», τα πήραν πίσω. Δεν εκφράζονται καθαρά για το πώς ερμηνεύουν τις εκλογές, αλλά καραδοκούν να ερμηνεύσουν το αποτέλεσμα. θέλουν το βράδυ της 25ης Μαΐου να δημιουργηθεί μια αμφίσημη ή αρνητική εικόνα και να διαπιστώσουν ότι η χώρα έχει μπει ξανά στην περιπέτεια, στην περιδίνηση, στην αμφιβολία, ν’ αμφισβητήσουν την κυβέρνηση, όχι νομικά, θεσμικά», σημείωσε.
Εξήγησε επίσης ότι το δίλλημα που έθεσε είχε το νόημα «να αποφασίσει ο λαός αν το βράδυ των εκλογών θέλει να βγουν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, οι αναλυτές, οι δημοσκόποι και να λένε «η χώρα βρίσκεται σε κρίση σταθερότητας, άρα ανακόπτεται η πορεία της οικονομίας προς την έξοδο» ή αν θέλουν να πουν οι Έλληνες πολίτες «εντάξει, ας κάνουμε το τελευταίο βήμα, ένα ντου, όλοι μαζί, ενωμένοι, ως έθνος και ως κοινωνία ν’ απαλλαγούμε οριστικά από το μνημόνιο και την κρίση». Όμως σημασία δεν έχει να βγούμε από την κρίση, σημασία έχει να ξαναενώσουμε το έθνος και την κοινωνία που έχουν διχαστεί σε μια λανθασμένη και ξεπερασμένη βάση», τόνισε.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ/ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ
1.Πρωτογενής Τομέας
α) Θέσεις εργασίας από τρέχοντα προγράμματα
-Εθνικό Απόθεμα (Δικαιώματα Άμεσων Ενισχύσεων) 12.000
-Καθεστώς νέων Γεωργών 14.000
-Σχέδια Βελτίωσης Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων 12.000
-Μεταποίηση αγροτικών και αλιευτικών προϊόντων 1.200
-Τοπικά Προγράμματα Ανάπτυξης Leader- ΟΠΑΑΧ 1.200
Σύνολο 40.400
B)Προοπτική: Αύξηση της απασχόλησης στον Πρωτογενή Τομέα κατά 10%
2.Τουρισμός
Προοπτική Αύξησης της απασχόλησης κατά 260.000 θέσεις
εργασίας
3.ΕΝΕΡΓΕΙΑ/ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Νέες Θέσεις
Εργασίας
Α) Δράσεις για Παραγωγή και Εξοικονόμηση Ενέργειας 30.000
Β) Διαχείρηση αποβλήτων, διαχείρηση υδατικού δυναμικού 25.000
Γ) Υλοποίηση Εθνικού Κτηματολογίου 12.000
Δ) Εθνικ΄ό Σύστημα Προστασίας Φύσης 10.000
Σύνολο77.000
4. Δράσεις Ενίσχυσης της Απασχόλησης
α) Επιδότηση θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις
(για τους ανέργους)
150.000
β) Επανάληψη Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας 50.000
γ)Επιπτώσεις μείωσης ασφαλιστικών εισφορών 30.000
δ)Κοινωφελής εργασία (2πλασιασμός) 75.000
Σύνολο 305.000
5.Μεταποίηση
α) Αύξηση νέων επιχειρήσεων κατά 25.000 150.000
β) Αύξηση δραστηριότητας ως το 2020 90.000
Σύνολο 240.000
6. Υποδομές
Θέσεις Εργασίας
α) Μεγάλοι οδικοί άξονες 25.000
β)Άλλες Υποδομές (μετρό Θεσσαλονίκης, μεγάλα έργα) 25.000
Σύνολο 50.000
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk