Το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί που έφεραν την χώρα έως εδώ χρεοκόπησαν, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην κεντρική εκδήλωση του κόμματος στον Πειραιά, προειδοποιώντας ότι «η συγκυβέρνηση δεν έχει σκοπό να φύγει από μόνη της» και γι’ αυτό «ο λαός κι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί, τους τρομοκρατούμε».

Μιλώντας στην Πλατεία Κοραή, μαζί με την υποψήφια περιφερειάρχη ΑττικήςΡένα Δούρου, τον υποψήφιο δήμαρχο Πειραιά Θοδωρή Δρίτσα και τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Γαβρίλη, επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας είπε απευθυνόμενος στους πολίτες ότι

τις 18 και στις 25 Μαΐου «θα τους επιδώσετε την απόφαση της έξωσης».

«Η συγκυβέρνηση δεν έχει σκοπό να φύγει από μόνη της, όσο κι αν η λαϊκή κατακραυγή έχει κουρελιάσει την όποια νομιμοποίησή της. Απόδειξη το μεσοπρόθεσμο που ψήφισαν σήμερα στη Βουλή» είπε ο κ. Τσίπρας και παράλληλα εμφανίστηκε βέβαιος για το αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης, το οποίο, όπως είπε, προκαλεί φόβο στους κυβερνώντες.

«Δεν θα φύγουν, λοιπόν, αν δεν τους διώξουμε. Έχουν, βλέπετε, υπογράψει συμβόλαιο που πρέπει να εφαρμόσουν κατά γράμμα» δήλωσε.

«Δεν μας χρειάζονται οι δημοσκοπήσεις για να είμαστε σίγουροι γι’ αυτό. Το βλέπουμε και το ζούμε παντού, σε όλη την Ελλάδα, από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη […] Αλλά ξέρετε κάτι; Το βλέπουμε και στα δικά τους πρόσωπα, στις δικές τους γκριμάτσες, στα δικά τους λόγια, στη δική τους τακτική. Μυρίζουν ήττα. Μυρίζουν φόβο. Γιατί μυρίζονται ότι οι μέρες της εξουσίας και της αφθονίας τους είναι μετρημένες» δήλωσε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι δεν καταλαβαίνουν τι γίνεται αυτή τη στιγμή στην κοινωνία. «Δεν καταλαβαίνουν ότι με τα ψέματα που αραδιάζουν για ιστορίες επιτυχίας και πλεονάσματα ευτυχίας, φουντώνουν αντί να σβήνουν τη φωτιά στα μπατζάκια τους. Δεν καταλαβαίνουν ότι μοιράζοντας εφάπαξ φιλανθρωπίας, σε μια πρωτοφανή προσπάθεια εξαγοράς συνειδήσεων, πατάνε μόνοι τους τα σταφύλια της οργής».

«Είναι πια φανερό στα λόγια και στα έργα τους: Χρεοκόπησε η πολιτική της βαρβαρότητας. Χρεοκόπησε η πρόσδεση στο άρμα του Βερολίνου. Χρεοκόπησε το πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα ως εδώ. Χρεοκόπησαν και οι πολιτικοί που μας οδήγησαν στα βράχια. Και μπήκαμε στην τελευταία περίοδο του καθεστώτος των μνημονίων. Τη χειρότερη. Την πιο ελεεινή. Όπου τα πάντα υποτάσσονται στο σκοπό, που είναι η υποταγή της χώρας και των ανθρώπων. Κι έτσι γίνεται πιο επιτακτική, πιο άμεση, η ανάγκη να απελευθερώσουμε την οικονομία και την κοινωνία από τα δεσμά των μνημονίων» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος, ειδικότερα, στον Πειραιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για επιχειρούμενη «έφοδο» που αν πετύχει «δεν θα παραδώσει σε επιχειρηματικά συμφέροντα μόνο το λιμάνι, αλλά ολόκληρη την πόλη». «Ιδιωτικοποιούν το Λιμάνι, καταλαμβάνουν το δήμο, ελέγχουν την πόλη. Αυτό είναι το σχέδιο» τόνισε.

Αναφερόμενος στον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη, ο κ. Τσίπρας είπε ότι «εκτός από τους επίδοξους ιδιοκτήτες του και εκείνους που για χρόνια λυμαίνονται τον Πειραιά με τους κομματικούς στρατούς, υπάρχει και ο Πειραιάς των ανθρώπων, ο Πειραιάς των αγωνιστών, όπως ο Θοδωρής ο Δρίτσας και οι άλλοι υποψήφιοι της αριστεράς στους δήμους της πόλης».

«Ο Θοδωρής Δρίτσας και οι άλλοι υποψήφιοι έχουν το πρόγραμμα, το σθένος, της αγωνιστικότητα, την ανεξαρτησία σκέψης και δράσης, την αγάπη για την πόλη, που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες. Και θα το πάρουν το πρωτάθλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

.

Χαιρετισμός Θοδωρή Δρίτσα

Απευθυνόμενος στους πλέον των 2.000 συγκεντρωμένους, στον χαιρετισμό του, ο κ. Δρίτσας τόνισε πως «παίρνουμε καθημερινά χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης που μας καλούν να δώσουμε τη μάχη για όλους όσους θέλουν οι ανάγκες να έχουν προτεραιότητα σε σχέση με τα συμφέροντα και οι θεσμοί αντιπροσώπευσης σε σχέση με τους επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς. Αγωνιούν για το πως θα αντιδράσει ο λαός και οι πολίτες του Πειραιά. Σας βεβαιώνουμε ότι ο Πειραιάς θα αντιδράσει».

Πρόσθεσε ακόμη ότι ο Πειραιάς βρίσκεται σε κρίση και συμπλήρωσε: «Ανεργοι, φτωχοί, επιχειρηματίες κατεστραμμένοι, μαγαζιά κλειστά, πολίτες χωρίς κοινωνική προστασία. Ταυτόχρονα το λιμάνι διακινεί ένα τεράστιο πλούτο. Διακίνηση εμπορευμάτων, εφοπλιστικά γραφεία, πλούτος που συγκεντρώνεται ολοένα και σε λιγότερα χέρια. Το λιμάνι ιδιωτικοποιείται, η πόλη δεν κερδίζει τίποτα. Οι ναυτικοί δεν πληρώνονται και απειλούνται με ατομικές συμβάσεις εργασίας. Άνεργοι οι περισσότεροι. Η πόλη ερημώνει ακόμη και τα δικαστήρια, η κυβέρνηση της τρόικας και του ΤΑΙΠΕΔ, θέλουν να τα απομακρύνουν από τη πόλη. Δεν θα τα επιτρέψουμε όλα αυτά».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά σημείωσε επιπλέον ότι «μέσα στο προεκλογικό κλίμα παραπλάνησης και νοσηρότητας που οι δυο συνδυασμοί του κ. Μιχαλολιάκου και του κ. Μώραλη επιμένουν να καλλιεργούν εμείς επιμένουμε να μιλάμε για ιδέες, προτάσεις, δεσμεύσεις και στόχους. Χωρίς φανατισμούς με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία που μας δίνει η δουλειά τόσων χρόνων στη πόλη, διεκδικούμε τη ψήφο των πολιτών του Πειραιά. Αυτών που είναι υποψιασμένοι γιατί γνωρίζουν».