Συλβ. Ράπτη: Καιρός να σεβαστούμε την αξιοπρέπεια του ΠαΣοΚ

«Είναι καιρός να σεβαστούμε την αξιοπρέπεια του ΠαΣοΚ», τόνισε η υποψήφια ευρωβουλευτής του κόμματος κυρία Συλβάνα Ράπτη σε συγκέντρωση περισσότερων από 350 φίλων της σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

«Είναι καιρός να σεβαστούμε την αξιοπρέπεια του ΠαΣοΚ», τόνισε η υποψήφια ευρωβουλευτής του κόμματος κυρία Συλβάνα Ράπτη σε συγκέντρωση περισσότερων από 350 φίλων της σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. «Να μην ξεχνιόμαστε, την αντιμνημονιακή φάση την πέρασε και η ΝΔ. Αυτή η φάση μας κόστισε ως χώρα, κόστισε στον ελληνικό λαό. Γιατί τα Ζάππεια αποδείχτηκαν ….σάπια και τα προτεινόμενα ισοδύναμα ήταν άδεια», σημείωσε.

Η κυρία Ράπτη έθεσε και το ερώτημα που ακούγεται πιο συχνά στη βάση του ΠαΣοΚ. «Είναι ουρά το ΠΑΣΟΚ της Νέας Δημοκρατίας; Απάντηση: Όχι! Αυτοί ακολούθησαν με δύο χρόνια καθυστέρηση τη μοναδική βιώσιμη επιλογή. Ακολουθεί το δεύτερο: Γίνατε συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας; Λάθος , σε δεκάδες περιπτώσεις το ΠΑΣΟΚ απέτρεψε, ματαίωσε, άλλαξε νόμους, αποφάσεις και πράξεις της Κυβέρνησης», παρατήρησε. Και ανέφερε τρία πρόσφατα παραδείγματα:

– το ΠΑΣΟΚ είπε ως εδώ, με το Σύνταγμα και την αναθεώρησή του. Δεν είναι κλοτσοσκούφι να χρησιμοποιούμε προεκλογικά τη μέγιστη νομοθετική αποτύπωση ενός κανονικού ευρωπαϊκού κράτους.
– το ΠΑΣΟΚ κατόρθωσε να δημιουργηθεί η συμφωνία για το γάλα
– το ΠΑΣΟΚ εξασφάλισε την επέκταση της κατανομής του πρωτογενούς πλεονάσματος στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες πολιτών και μέσω αυτού την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των μακροχρόνια άνεργων και όσων χάνουν τις επιχειρήσεις τους.
«Η κυβέρνηση συνασπισμού με τη Νέα Δημοκρατία δεν είναι το καλύτερό μου. Ήταν όμως και είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για να σωθεί η χώρα, για να συζητάμε τώρα σε περιβάλλον ευρώ και όχι δραχμής, για να μπορούμε τώρα να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ και να είμαστε βέβαιοι ότι δεν είναι το τρένο της χρεοκοπίας που πλησιάζει απειλητικά, για να συζητάμε για την έξοδο στις αγορές, για το πρωτογενές πλεόνασμα , για τη ρύθμιση του εναπομείναντος χρέους», επισήμανε.
Επίσης, η κυρία Ράπτη τόνισε ότι το ΠαΣοΚ ήταν παρόν στα δύσκολα, όταν η χώρα το χρειάστηκε. «Έκανε μια επιλογή με τιμή και τίμημα: Γιατί θεωρώ ύψιστη τιμή να βάλεις πλάτη για να μείνει η χώρα όρθια κι ας είναι το τίμημα δυσανάλογα βαρύ. Γιατί το ΠαΣοΚ, είναι ένα πραγματικά πατριωτικό κόμμα. Το είχε πει ο Ανδρέας Παπανδρέου: το ΠαΣοΚ γεννήθηκε για να υπηρετεί το λαό και την πατρίδα», τόνισε.
«Αυτό το τίμημα πόσο ακόμη θα το πληρώνουμε; Πόσο αντέχουμε μια νέα απόρριψη; ρωτούν οι δικοί μας άνθρωποι.
Κυριακή κοντή γιορτή. Θα δείξει. Είναι καιρός να σεβαστούμε την αξιοπρέπεια του ΠΑΣΟΚ», επεσήμανε.
«Η τριπλή εκλογική αναμέτρηση του Μάη είναι το μεγάλο στοίχημα για τη ζωή μας.
Το Ευρωκοινοβούλιο, η Περιφέρεια, ο Δήμος είναι τα γήπεδα που θα παιχτούν μαζί και ταυτοχρόνως οι αγώνες για το μέλλον της χώρας.
Κι αυτή τη χώρα τη θέλω, τη θέλουμε όλοι μας, πρωταθλήτρια:
– στην ανάπτυξη κι όχι στην ύφεση
– στην απασχόληση κι όχι στην ανεργία
– στην ευμάρεια κι όχι στη φτώχεια
Η τριπλή εκλογική αναμέτρηση μας δίνει την ευκαιρία:

Να επιδιώξουμε στροφή στις πολιτικές που καθορίζουν τη ζωή μας, από τα διεθνή ζητήματα, τα εθνικά θέματα, τα θεσμικά, τα μεγάλα τα σημαντικά, μέχρι τα μικρά, τα καθημερινά και εξίσου σημαντικά που συμβαίνουν στη γειτονιά και στο νοικοκυριό μας. Η τριπλή εκλογική αναμέτρηση μας δίνει την ευκαιρία να κάνουμε την αλλαγή».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν μεταξύ άλλων: Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Σταυρακάκης, οι πρώην Υπουργοί Γιώργος Δρυς, Βασίλης Έξαρχος και Χρήστος Πρωτόπαπας, ο πρώην βουλευτής και Πρόεδρος του ΕΟΦ Δημήτρης Λιντζέρης, η πρώην βουλευτής Κατερίνα Φαρμάκη, ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, οι υποψήφιοι με την ΕΛΙΑ Γιώργος Βερνίκος και Θανάσης Χειμωνάς, η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας Έφη Μπέκου, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, ο Πρόεδρος του ΚΕ.Σ.Υ Ανδρέας Σερέτης, η Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Αττικής Λιλίκα Βασιλάκου, οι πρώην Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης Γιάννης Παπαδογιαννάκης και του Υγείας Αντώνης Δημόπουλος και Νίκος Πολύζος, ο Βασίλης Νούσιος, μέλος της ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ.


Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk