Κάλεσμα σε δημόσια συζήτηση για τα προβλήματα της Αθήνας απηύθυνε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων κ. Αρης Σπηλιωτόπουλος προς τους συνυποψήφιούς του, ζητώντας να παραθέσουν με συγκεκριμένο τρόπο τις λύσεις που προτείνουν. Κατά την ανακοίνωση των υποψηφίων του συνδυασμού «Αθήνα Μπορείς», το μεσημέρι της Πέμπτης, στο Πάρκο Ελευθερίας (Κέντρο Τεχνών), ο κ. Σπηλιωτόπουλος υπογράμμισε ότι η Αθήνα χρειάζεται «δήμαρχο για έργα».
Είναι αξιοσημείωτο ότι πρώτο μεταξύ των ζητημάτων που ιεραρχεί ως σημαντικά, θέτει την προστασία των δικαιωμάτων των κατοίκων της Αθήνας, συνδέοντάς τα με τή «λαθρομετανάστευση» η οποία, όπως είπε, «τα ακυρώνει». Για μια ακόμα φορά έθεσε στα ψηλά της ατζέντας του την υπόθεση της χωροθέτησης του τεμένους, τη σύσταση ειδικού σώματος εκπαιδευμένων αστυνομικών μητροπολιτικής λογικής , το παρεμπόριο και την καταστροφή των παράνομων προϊόντων. Παράλληλα, προέταξε την αξιοποίηση κάθε ευκαιρίας και δυνατότητας για εξασφάλιση θέσεων εργασίας και μίλησε για διασπορά δραστηριοτήτων ώστε όλη η Αθήνα να παράγει πλούτο ως κόμβος Πολιτισμού και Τουρισμού.
Επιτέθηκε στον σημερινό δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, κατηγορώντας τον για απραξία και απουσία, ενώ κατακεραύνωσε την αδιαφορία των «δημάρχων επισκεπτών» ….
«Στις 18 και 25 Μαΐου εμείς οι πολίτες της Αθήνας κάνουμε το πρώτο μας δημοψήφισμα. Χρειαζόμαστε έναν Δήμαρχο για έργα και όχι για λόγια. Για έργα στην καθημερινότητα και στην ποιότητα ζωής των πολιτών», επεσήμανε.
Στην πλειονότητά τους (80%) οι υποψήφιοι που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της παράταξης «Αθήνα Μπορείς» είναι άνθρωποι που ασχολούνται για πρώτη φορά με τα κοινά. Ο μέσος όρος ηλικίας των υποψηφίων είναι τα 45 χρόνια (41 άτομα είναι κάτω των 40 ετών) και περισσότερο από το ένα τρίτο των υποψηφίων είναι γυναίκες (65).
Στο ψηφοδέλτιο μετέχουν επιστήμονες, επαγγελματίες από διάφορους τομείς δραστηριότητας. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία ως προς τη σύνθεσή του ψηφοδελτίου , στο οποίο μετέχουν: 20 έμποροι και επιχειρηματίες, 15 ελεύθεροι επαγγελματίες, 17 μηχανικοί, 24 εκπαιδευτικοί, 19 οικονομολόγοι, 12 δικηγόροι, 10 γιατροί, 30 στελέχη του δημοσίου τομέα και 10 στελέχη του ιδιωτικού τομέα.
Υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης στην Αθήνα που στηρίζει η ΝΔ θα είναι και στελέχη με πολιτική δράση, όπως ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής κ. Αθανάσιος Πλεύρης, ο γεωλόγος και γραμματέας της Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ κ. Ανδρέας Τσώκος αλλά και γνωστά στελέχη της αυτοδιοίκησης όπως ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δήμου Αθηναίων κ. Χρήστος Τεντόμας (προέρχεται από την παράταξη του κ. Νικήτα Κακλαμάνη) κ.ά.
Μεταξύ άλλων μετέχουν η καθηγήτρια Θεωρίας και Σημειολογίας του Θεατρου -τέως κοσμήτορας ΕΚΠΑ- κυρία Μαρίκα Θωμαδάκη, η καθηγήτρια βιολογίας ΕΚΠΑ κυρία Αμαλία Κύρτσου-Καραγκούνη, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Βασιλική Γεννηματά, οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές κ.κ. Κριστόφ Βαζέχα και Ντανιέλ Μπατίστα, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης κ. Ρένος Χαραλαμπίδης, ο πρόεδρος της Εταρείας Ελλήνων Σκηνοθετών κ. Χάρης Παπαδόπουλος σκηνοθέτης, κ.ά.