Κωνσταντινόπουλος: «Κάποιοι στο ΠαΣοΚ δεν είδαν με καλό μάτι τους 58»

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ, μίλησε στον Βήμα fm για τους 58 και την Κεντροαριστερά, το «Ποτάμι» και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος μίλησε στους Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Άρη Ραβανό για τους 58 και την Κεντροαριστερά, το «Ποτάμι» και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα.{{{ audio1 }}}

Για το «Ποτάμι» του Στ. Θεοδωράκη

«Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να κάνουμε σχόλια ή οτιδήποτε. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε τη δική μας δουλειά, στη δική μας παράταξη, διότι έχουμε τη συνδιάσκεψη το Σαββατοκύριακο με τις κινήσεις και το νέο όνομα με το οποίο θα κατέβουμε όλοι μαζί στις ευρωεκλογές. Θα είναι εδώ και ο κ. Σουλτς και θα μιλήσουμε και για τις ευρωεκλογές και για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και πρέπει να αξιολογούμε κάθε κίνηση και κομματικό σχηματισμό, αλλά αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι τη δική μας δουλειά με τον καλύτερο τρόπο.»

Για τους 58 και την Κεντροαριστερά

«Σήμερα, ο κόσμος αναζητεί. Είναι σε αναζήτηση και αυτή είναι η πραγματικότητα. Όταν συνειδητοποιήσει ποια είναι η κατάσταση και τι έχει συμβεί σ’ αυτή τη χώρα όλα αυτά τα χρόνια, θα αναζητήσει νέους δρόμους και στην πολιτική και στην καθημερινότητά του και στην κοινωνική και οικονομική ζωή. Εμείς, πρέπει να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε να αναδειχθεί η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των καιρών. Η κίνηση των 58, την οποία πίστευα και πιστεύω ακόμα και θα συμμετέχει και στη συνδιάσκεψη, δεν ήταν κόμμα, αλλά μια πρόσκληση προς τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, για να μπορέσουν να συνεννοηθούν για απλά πράγματα και το πού θέλει να πάει η χώρα μέσα σ’ αυτήν την Ευρώπη. Δεν θα κρυφτώ πίσω από τις λέξεις: δεν ήταν η καλύτερη δυνατή εξέλιξη (ότι δεν θα είναι υποψήφιοι). Δεν θα υπερασπιστώ τους 58, οι οποίοι έχουν πολλές ευθύνες γι’ αυτό, αλλά υπήρχαν πολλοί μέσα στο ΠΑΣΟΚ που δεν είδαν με καλό μάτι όλη αυτή τη διαδικασία. Δεν θα μπω, όμως, στην ονοματολογία…»

Για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα

«Η τρόικα πρέπει να καταλάβει ότι οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών είναι πολύ μεγάλες. Πρέπει να σταματήσουν τα παιχνίδια μεταξύ τους, διότι πρόκειται περί ενός παιχνιδιού που δεν βοηθάει σε τίποτα την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Είναι αλήθεια ότι τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν και σε ακόμη πιο δύσκολη θέση. Τώρα, όμως, που και εμείς καταλαβαίνουμε πού πατάμε και πατάμε στα πόδια μας και λέμε ότι θα προχωρήσουμε χωρίς λάθη και παραλείψεις, δεν μπορούμε και δεν επιτρέπουμε στην τρόικα να συνεχίσει αυτό το παιχνίδι, το οποίο είναι σε βάρος της ελληνικής οικονομίας. Από εκεί και πέρα, υπάρχει εκτός από την τρόικα και το εσωτερικό μας. Ας φύγει η τρόικα. Ακόμη και αν φύγει, εάν εμείς δεν προχωρήσουμε στις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται και στο νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, να ξέρουμε ότι πάλι τρόικα θα έλθει.»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk