Ψαράδικο Μυτιληνιός

«Λοιπόν, θα σου βάλω και λίγο αρωµατικό αλάτι από τη Λέσβο». Ο ευγενικός ιδιοκτήτης του ιχθυοπωλείου Μυτιληνιός, Στρατής Μπουρνούς, προσφέρει στους πελάτες του, εκτός από συµβουλές ψησίµατος, και αρωµατικό αλάτι για καλύτερο αποτέλεσµα. Ηρθε στην Αθήνα από το νησί του πριν από 25 χρόνια για σπουδές, αλλά τελικά τον κέρδισαν η ιχθυοπαραγωγή και η παραδοσιακή ενασχόληση της οικογένειάς του – από τότε που ο παππούς του, Δηµήτρης, έφτασε από τη Σµύρνη στη Μυτιλήνη και ψάρευε µε µια ανεµότρατα.

«Ασχολήθηκα αρχικά µε τα οικονοµικά, αλλά µε τράβηξε η οικογενειακή παράδοση. Βλέπετε, πολλοί Μυτιληνιοί της Αθήνας µού ζητούσαν να τους φέρω φρέσκο ψάρι». Από το 1995, καταγράφει ηλεκτρονικά τις προτιµήσεις των πελατών του και τους ειδοποιεί τηλεφωνικώς. Μάλιστα, µπορεί να κάνει και κατ’ οίκον διανοµή των ψαριών, σχεδόν σε όλη την Αθήνα (εκτός από τον Πειραιά), αφού προηγουµένως τα καθαρίσει και τα συσκευάσει αεροστεγώς. Επιπλέον, κάθε Τρίτη και Παρασκευή βράδυ οι πελάτες µπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του καταστήµατος (www.psaradiko.gr), να δουν φωτογραφηµένα τα ψάρια και να τα αγοράσουν.

Από τον Σεπτέµβριο ως τον Απρίλιο ζητήστε του παλαµίδα από τη Μυτιλήνη που τρώγεται ψητή, αλλά είναι πεντανόστιµη και παστή. Την παστώνει ο ίδιος και µπορεί να σας την προσφέρει έτοιµη, ακολουθώντας µια µυστική συνταγή της οικογένειάς του. Προσοχή δώστε και στη σαρδέλα Καλλονής, την οποία µπορείτε να βρείτε αποκλειστικά το καλοκαίρι. Τέλος, δοκιµάστε µπακαλιάρο, σκουµπρί, κολιό, καραβίδα, αλλά και οστρακοειδή κατευθείαν από το νησί.

Λεωφ. Παπάγου 130, Ζωγράφου, τηλ. 6944 325 657, 210 7706 215

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα