Αλμα εις ύψος στα βάθη της Αφρικής (video)

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-qTAeVGl_e8

Μολονότι οι συνθήκες για να αθληθούν δεν είναι καλές, οι μαθητές ενός λυκείου στην Κένυα δεν πτοούνται και διαγωνίζονται με εντυπωσιακά αποτελέσματα στο άλμα εις ύψος. Χωρίς ειδικό ταρτάν και στρώμα για να προσγειωθούν στα μαλακά, αλλά σε ένα χωράφι, οι νεαροί αθλητές δεν χρησιμοποιούν τη διαδεδομένη μέθοδο «Φόσμπερι φλοπ» (το άλμα με το οποίο ο αθλητής υπερβαίνει τον πήχη με την πλάτη και καθιερώθηκε από τον αμερικανό άλτη Ντικ Φόσμπερι), αλλά επιχειρούν να περάσουν τον πήχη με στυλ «ψαλίδι».

Μολονότι οι συνθήκες για να αθληθούν δεν είναι καλές, οι μαθητές ενός λυκείου σε ένα χωριό της Κένυας δεν πτοούνται και διαγωνίζονται με εντυπωσιακά αποτελέσματα στο άλμα εις ύψος. Χωρίς ειδικό ταρτάν και στρώμα για να προσγειωθούν στα μαλακά, αλλά σε ένα χωράφι, οι νεαροί αθλητές δεν χρησιμοποιούν τη διαδεδομένη μέθοδο «Φόσμπερι φλοπ» (το άλμα με το οποίο ο αθλητής υπερβαίνει τον πήχη με την πλάτη και καθιερώθηκε από τον αμερικανό άλτη Ντικ Φόσμπερι), αλλά επιχειρούν να περάσουν τον πήχη με στυλ «ψαλίδι».

Το σχετικό video που αναρτήθηκε από την ιστοσελίδα «Run for life» και τραβήχτηκε από τον εθελοντή Μάικλ Στιούαρτ, δείχνει τις εντυπωσιακές προσπάθειες δύο μαθητών (ο ένας εκ των οποίων μάλιστα αθλείται ξυπόλυτος) που διαγωνίζονται στο άλμα εις ύψος σε σχολικούς αγώνες στην Κένυα υπό το βλέμμα αρκετών θεατών.

Μάλιστα, σε διάστημα λίγων ημερών το video έχει περισσότερες από 2.500.000 προβολές στο youtube, ενώ ο Στιούαρτ δημιούργησε μια σελίδα στο Facebook για την ενίσχυση του εν λόγω σχολείου στην Κένυα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
Σίβυλλα
Helios Kiosk