Ας συμφωνήσουμε ότι είμαστε κατά της βίας. Δεν σπάμε, δεν ακουμπάμε άνθρωπο. Μπορούμε να κάνουμε μια εξαίρεση;

Να πιάσουμε από τα πέτα τον υφυπουργό Αθλητισμού και να τον ταρακουνήσουμε λέγοντάς του «τι λε ρε, τι λε» κι άλλα πιο χοντρά;

Ο κ. Γιάννης Ιωαννίδης επιρρίπτει στην αστυνομία την ευθύνη για τα ντροπιαστικά επεισόδια στο ματς του Πανθρακικού με την ΑΕΚ. Είπε ο υφυπουργός verbatim: «Η Πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί. Είναι θέμα Αστυνομίας. Εμείς, βγάζουμε νόμους και είναι πολύ αυστηροί. Δεν κάνουμε περιφρούρηση».

Για την περίπτωση που δεν το έχει σκεφτεί ποτέ, η αστυνομία είναι κομμάτι της «πολιτείας», εφαρμόζει πολιτικές αποφάσεις. Η αστυνομία όμως δεν είναι μπέιμπι σίτερ ποδοσφαιρικών ομάδων που δεν μπορούν να ελέγξουν τα τέκνα τους. Η αστυνομία έχει κι άλλες δουλειές, που σχετίζονται με ληστείες, με βομβιστικές επιθέσεις. Για αυτές τις άλλες δουλειές αναζητεί το αρχηγό κάθε εγκληματικής οργάνωσης ενώ στο ποδόσφαιρο υπάρχουν πρόεδροι, συνομιλητές τόσο της πολιτείας όσο και των κάφρων.

Η ομάδα έχει υποχρέωση να αποβάλλει τους κάφρους από τα γήπεδα. Μια ακόμη δήλωση του κ. Ιωαννίδη, για την οποία του αξίζει να τον πιάσουμε από τα πέτα και να τον ταρακουνήσουμε: «Εμείς, θέλουμε να κάνουμε το ονομαστικό εισιτήριο, που έχουν σε όλη την Ευρώπη. Όποιος δεν κάθεται στη θέση του, διώκεται ποινικά. Γιατί δεν προχωράμε;». Μπαίνουμε στον πειρασμό να του απαντήσουμε: «ναι ρε, γιατί δεν προχωράτε;». (Ακολουθούν καντήλια).

Τα νομοσχέδια είναι αρμοδιότητα των κυβερνήσεων όχι των ομάδων όπερ σημαίνει ότι εάν ο υπουργός και ο υφυπουργός ήθελαν, θα ψήφιζαν νόμο για το ονομαστικό εισιτήριο. Η εξήγηση που δίνει ο κ. Ιωαννίδης για την ολιγωρία της πολιτεία στη νομοθέτηση ονομαστικού εισιτηρίου, δίνει ιδέες για να τον αρχίσουμε στις κλωτσιές.

«Δεν συμφέρει τις ομάδες ως προς τη φοροδιαφυγή, διότι αν μπει το ενιαίο σύστημα που θα πηγαίνει στο υπουργείο Οικονομικών, θα έχουμε ακριβή αριθμό θέσεων που είναι κατειλημμένες και όχι αυτά που δηλώνουν». Δηλαδή με ένα νόμο μπορεί να λύσει δυο προβλήματα αλλά δεν το κάνει για να μην τα βάλει με ποιόν; Με τους προέδρους ή με τους κάφρους;

Στο δια ταύτα. Ενας πολιτισμένος άνθρωπος έχει την όρεξη να δείρει τον υφυπουργό αλλά θα συγκρατήσει τα νεύρα και θα αποδεχτεί να γίνει διάλογος με δημοκρατικούς όρους. Ποιός είναι ο νικητής στην ιστορία μας; Φυσικά ο κάφρος, εκείνος που επιβάλλεται δια της βίας και εκείνος που περιθάλπει τη βία.