Τετραήμερη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον και στη Νέα Υόρκη πραγματοποιεί από την Τρίτη ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προσκεκλημένος ινστιτούτων, στον απόηχο των επαφών που είχε στο Βερολίνο.

Ο κ. Τσίπρας την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του θα μιλήσει σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings με θέμα «Η Ελλάδα και οι οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος». Επίσης στις 24 και 25 Ιανουαρίου θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ενώ θα έχει επαφές με παράγοντες της ομογένειας στην Astoria.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ακόμη συναντήσεις με πανεπιστημιακούς και πολιτικούς κύκλους. Πιθανό είναι να συναντηθεί με αξιωματούχους της κυβέρνησης Ομπάμα.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται, δε, η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα την Πέμπτη με τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντ.Λίπτον, στον απόηχο της έκθεσης του Ταμείου για την Ελλάδα.

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει το Brookings και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Levy.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα συνοδεύεται από τους οικονομολόγους Γιώργο Σταθάκη και Γιάννη Μηλιό, την υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής Ρένα Δούρου και τον διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου Νίκο Παππά.