• Αναζήτηση
 • Σειρά εκδηλώσεων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

  Πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούν και φέτος το ΚΕΘΕΑ και το 18 Ανω με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

  ΤοΒΗΜΑ Team

  Πλήθος εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούν και φέτος το ΚΕΘΕΑ και το 18 Ανω με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών.

  Οι εκδηλώσεις του ΚΕΘΕΑ

  Με κεντρικό μήνυμα «Στην κρίση είμαστε όλοι μαζί. Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη» η εφετινή εκστρατεία του ΚΕΘΕΑ επικεντρώνεται στην ανάγκη για υποστήριξη των ευάλωτων ομάδων και όλων εκείνων που την περίοδο της κρίσης είναι πιο αδύναμοι, εγκλωβισμένοι στον κόσμο των εξαρτήσεων, που βρίσκονται στη φυλακή, στο δρόμο, στο περιθώριο.

  Σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θεατρικά και εικαστικά δρώμενα, περιβαλλοντικές παρεμβάσεις, αθλητικοί αγώνες, ενημερωτικές δράσεις, αλλά και παρεμβάσεις ενημέρωσης – υποστήριξης για τους χρήστες στο δρόμο, καθώς και εκδηλώσεις μέσα στα σωφρονιστικά καταστήματα.

  Σειρά εκδηλώσεων στον Δήμο Ιλίου
  Ανοιχτές εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης πραγματοποιούνται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και στον Δήμο Ιλίου όπου το πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ – Εξέλιξις πρόσφατα εγκαινίασε μια νέα δομή με σκοπό να βοηθήσει χρήστες, οικογένειες, μετανάστες και γενικότερα ευάλωτες ομάδες.

  Ειδικότερα:

  Την Τρίτη 26 Ιουνίου η δομή του ΚΕΘΕΑ-Εξέλιξις στον Δήμο Ιλίου (Αθηνάς 47) θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό από τις 11 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, παρέχοντας υπηρεσίες ενημέρωσης σχετικά με την έναρξη λειτουργίας της, συζήτηση με το κοινό (κατοίκους, χρήστες, γονείς) και διανομή έντυπου υλικού σε ενδιαφερόμενους. Η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία του ΚΕΘΕΑ Eξέλιξις και του ΚΕΘΕΑ Mosaic.

  Τις ίδιες ώρες, δύο τηλεφωνικές γραμμές (210 2630454 και 6948808514) θα εξυπηρετούν τον κάθε ενδιαφερόμενο, ενώ η κινητή μονάδα Street Work – η πρώτη μονάδα του ΚΕΘΕΑ που λειτουργεί με στόχο την υποστήριξη και βελτίωση της ποιότητας ζωής του χρήστη, με σεβασμό στις ιδιαιτερότητές και ανάγκες του-, θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του Ιλίου, ενημερώνοντας το κοινό και διανέμοντας έντυπο υλικό.

  Την Παρασκευή 29 Ιουνίου, θα προβληθεί ταινία μικρού μήκους με θέμα την απεξάρτηση στον δημοτικό κινηματογράφο του πολιτιστικού κέντρου «Μελίνα Μερκούρη» (Αγ. Φανουρίου 99) του Δήμου Ιλίου. Θα ακολουθήσει συζήτηση με παράλληλη ενημέρωση και διανομή έντυπου υλικού.  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ Mosaic και τον Δήμο Ιλίου.


  Οι εκδηλώσεις του 18 Ανω

  Το 18 Ανω οργανώνει σήμερα, Τρίτη στην πλατεία Κύπρου της Καλλιθέας μία μουσική εκδήλωση σε συνεργασία με το πρόγραμμα αντιμετώπισης της εξάρτησης «ΘΗΣΕΑΣ» του Δήμου Καλλιθέας. Παίζουν: Ο Σταμάτης Κραουνάκης με την ορχήστρα του, η μουσική ομάδα της κοινωνικής επανένταξης 18 Ανω και οι kinky swingers. Ωρα έναρξης: 21:00 –  Ελεύθερη Είσοδος.

  Αύριο, Τετάρτη, διοργανώνει στο κέντρο ημέρας του Κέντρου Ζωής στα Ιλίσσια (Διοχάρους 9, πλησίον Χίλτον) μία μουσική βραδιά από τη μουσική ομάδα της κοινωνικής επανένταξης 18 Ανω. Ωρα έναρξης: 19:30

  Τέλος, τη Δευτέρα 2 Ιουλίου στο υπαίθριο δημοτικό θέατρο Ζωγράφου (Αγίου Γεωργίου 17) θα  παραγματοποιηθεί μία θεατρική παράσταση από την θεατρική ομάδα της κοινωνικής επανένταξης του 18 Ανω. Τίτλος του έργου «Το μεγάλο μας τσίρκο» του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Σε διασκευή της Θεατρικής ομάδας του 18 Ανω. Ωρα έναρξης: 20:00 – Ελεύθερη Είσοδος.

  Κοινωνία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk