Δραχμή ή Ευρώ;

Δραχμή ή Ευρώ; | tovima.gr

Μεγάλη συζήτηση γίνεται στις μέρες μας γι’αυτό το θέμα και κανείς δεν έχει δώσει μια πραγματική απάντηση στον απλό πολίτη .Το μόνο που διαπιστώνω είναι πολλά πιθανολογούμενα σενάρια που όμως δεν ενημερώνουν αλλά πανικοβάλουν τον κόσμο.

Αύτη η αδυναμία αποσαφήνισης του θέματος έχει να κάνει με της πραγματική άγνοια για το τι θα ακολουθήσει μια έξοδο από το ευρώ ,μιας και δεν υπάρχει προηγούμενη εμπειρία στην διαχείριση παρόμοιας κατάστασης ή πρόκειται για εσκεμμένη και καθοδηγούμενη πρόκληση πανικού ώστε στο τέλος να θριαμβεύσουμε για άλλη μια φορά για τους σωτήρες που εκλέξαμε κατευθυνόμενοι περιμένοντας να μας σώσουν για άλλη μια φορά από την επερχόμενη καταστροφή?

Πιστεύω πως είναι ένα αρκετά σοβαρό ερώτημα και μια μεγάλη μερίδα του Ελληνικού λαού θα ψηφήσει έχοντας αυτό το αναπάντητο ερώτημα στο μυαλό του και την καχυποψία στο βλέμμα του. Από την άλλη διαπιστώνω πως ένα αξιόλογο κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρων για το ερώτημα δραχμή ή ευρώ. Είναι το παρουσιαζόμενο ως 2,6 % των δημοσκοπήσεων της κατηγορίας δεν γνωρίζω δεν απαντώ . Προσωπικά πιστεύω ίσως είναι 26%.Είναι οι άνθρωποι που πραγματικά δεν τους ενδιαφέρει εάν γυρίσουμε στην δραχμή πολύ άπλα γιατί δεν έχουν ούτε ένα ευρώ ,όχι σε καταθέσεις ,αλλά στην τσέπη τους! Που είναι άνεργοι χρόνια, δεν έχουν ούτε καν τα προς το ζην , που δεν έχουν ασφάλεια υγείας, που δεν έχουν ελπίδα και όπως λέει η παροιμία <δεν έχουν στον ήλιο μοίρα>. Σίγουρα το εκλογικό αποτέλεσμα θα το επηρεάσουν καθοριστικά.

Οι απειλές των εταίρων για έξοδο από το ευρώ αλλά και οι κινδυνολογία δεν τους αγγίζει . Σίγουρα κανείς ούτε στο εσωτερικό αλλά ούτε στο εξωτερικό τους είχε στα υπόψη. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ένα απλό ερώτημα! Μπορεί κάποιος να δημιουργήσει τέτοιας συνθήκες ώστε να έχουν εργασία ,δωρεάν υγεία και ένα καλύτερο αύριο? Εντος ευρώ ή εκτος δεν τους ενδιαφέρει! Θα τους ακούσει επιτέλους κανείς?

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
Σίβυλλα
Helios Kiosk