Εν όψει της εξόδου της στους κινηματογράφους στις 9 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου η πρεμιέρα του «Tinker Tailor Soldier Spy» στο Sunshine Landmark Theater στη Νέα Υόρκη.

Αν και μερικοί μόνο από τους διάσημους πρωταγωνιστές της ταξίδεψαν μέχρι το Μεγάλο Μήλο για να στηρίξουν την νέα ταινία του Τόμας Άλφρεντσον, ωστόσο η βραδιά δεν στερήθηκε λάμψης.

Το παρών έδωσαν οι πρωταγωνιστές Γκάρι Όλντμαν και Μαρκ Στρονγκ συνοδευόμενοι και οι δύο από τις γοητευτικές συζύγους τους Αλεξάντρα Εντερμπόροου και Λίζα Μάρσαλ, αντίστοιχα.

Στο κόκκινο χαλί περπάτησαν μερικοί ακόμη συντελεστές του «Tinker Tailor Soldier Spy», μεταξύ των οποίων ο ηθοποιός και μέλος του καστ Ντέιβιντ Ντένσικ, ο σεναριογράφος Πίτερ Στρόουν, ο παραγωγός Τιμ Μπίβεν και φυσικά ο σκηνοθέτης Τόμας Άλφρεντσον.

Την πρεμιέρα παρακολούθησαν επίσης,ο σκηνοθέτης του «Two Gates of Sleep» Αλιστερ Μπανκς Γκρίφιν, ο σεναριογράφος Τζον Πάτρικ Σάνλεϊ, αλλά και οι ηθοποιοί Μπρέιντι Κόρμπετ -μέλος του καστ των ταινιών «Melancholia» και «Martha Marcy May Marlene»-, Τζέισον Μπέιτμαν -ο οποίος συνοδευόταν από την εγκυμονούσα σύζυγό του Αμάντα Άνκα-, Ράιαν Έγκολντ, Χάλεϊ Φέιφερ, Κρίστοφερ Άμποτ, Άντονι Έντουαρντς, Μάικλ Στουλμπαργκ, Μάθιου Σετλ κ.α

Να σημειώσουμε ότι το «Tinker Tailor Soldier Spy» είναι ένα σκοτεινό κατασκοπικό φιλμ που αφορά σε ένα πρώην υπάλληλο της υπηρεσία πληροφοριών, ο οποίος αναλαμβάνει να ξετρυπώσει έναν «Τυφλοπόντικα» που έχει φωλιάσει στα ανώτερα κλιμάκια της βρετανικής αντικατασκοπείας και πουλάει μυστικά στη Σοβιετική Ένωση.

Για να τον ανακαλύψει, αρχίζει ένα δύσκολο σκακιστικό παιχνίδι με τον Σοβιετικό ομόλογό του. Κινήσεις που στην αρχή φαντάζουν ασύνδετες μεταξύ τους, στο τέλος θα συγκλίνουν και θα αποκαλύψουν την ταυτότητα του «Τυφλοπόντικα».

Εκτός από τον Γκάρι Όλντμαν που έχει τον βασικό ρόλο, στην ταινία συμμετέχουν επίσης οι Κόλιν Φερθ, Τομ Χάρνι, Μαρκ Στρονγκ, Τζον Χαρτ και Σαϊάραν Χιντς.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας