ΠΡΟΣ ΤΟ AΥΡΙΟ

Για τους γονείς που εργάζονται πολύ και δεν διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά τους όσο συχνά θα επιθυμούσαν, τώρα η εφαρμογή Νursery Rhymes with StoryΤime για iΡad και iΡhone 4 ενδεχομένως να μπορούσε να προσφέρει τη λύση. Το ευρηματικό app, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, επιτρέπει στους γονείς να διαβάζουν παραμύθια και άλλες ιστορίες από το γραφείο τους, με τη βοήθεια των έξυπνων συσκευών της Αpple. «Σε έναν σύγχρονο κόσμο που τρέχει σε τρελούς ρυθμούς,όπου τα επαγγελματικά …

Ψηφιακά παραμύθια… εξ αποστάσεως!

Για τους γονείς που εργάζονται πολύ και δεν διαβάζουν παραμύθια στα παιδιά τους όσο συχνά θα επιθυμούσαν, τώρα η εφαρμογή Νursery Rhymes with StoryΤime για iΡad και iΡhone 4 ενδεχομένως να μπορούσε να προσφέρει τη λύση.
Το ευρηματικό app, σύμφωνα με τους δημιουργούς του, επιτρέπει στους γονείς να διαβάζουν παραμύθια και άλλες ιστορίες από το γραφείο τους, με τη βοήθεια των έξυπνων συσκευών της Αpple.
«Σε έναν σύγχρονο κόσμο που τρέχει σε τρελούς ρυθμούς,όπου τα επαγγελματικά ταξίδια,οι υποχρεώσεις και οι χωρισμοί πολλές φορές απομονώνουν τους γονείς από τα παιδιά, η συγκεκριμένη εφαρμογή θα μπορούσε να τους φέρει και πάλι κοντά» αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εκδοτικής εταιρείας ψηφιακών βιβλίων Αtomic Αntilope Κρις Στίβενς.
Το μόνο που έχουν να κάνουν γονείς και παιδιά προκειμένου να επιτύχουν αμφίδρομη επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο από τις οθόνες των συσκευών τους είναι να συγχρονίσουν το iΡhone ή το iΡad τους μπαίνοντας στο Game Center, τη διαδικτυακή πύλη gaming της Αpple. Με τον τρόπο αυτόν οι γονείς μπορούν να «ταξιδέψουν» τα παιδιά τους στις σελίδες ενός ψηφιακού παιδικού βιβλίου ή να παρακολουθούν όπως αυτά γυρίζουν τις σελίδες.
Το διαδραστικό βιβλίο ακολουθεί τη λογική της βαρύτητας προκειμένου οι εικόνες που βλέπει το παιδί να αλλάζουν κάθε φορά που τις αγγίζει ή που κουνά τη συσκευή που κρατά. «Οι γονείς μπορούν να μιλούν με τα παιδιά τουςή ακόμη και να έχουν οπτική επαφή» υποστηρίζει ο διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας Στιβ Μπίταν από την εταιρεία ψηφιακού σχεδιασμού ustwo που συνεργάστηκε με την Αtomic Αntilope. Το Νursery Rhymes with StoryΤime είναι διαθέσιμο στο Αpp Store προς 3,83 δολάρια, δηλαδή περίπου 2,72 ευρώ.

Ουρανοξύστης που «αναπνέει»!

Ονομάζεται Κinetower και αποτελεί έναν ουρανοξύστη με δυνατότητα… «εισπνοής» και «εκπνοής» του ηλιακού φωτός.
Πρόκειται για τη σχεδιαστική απόπειρα της εταιρείας Κinetura Studio, η οποία παραπέμπει σε μια διαδραστική κυψελωτή αρχιτεκτονική κατασκευή που μεταλλάσσεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και συγκεκριμένα με την ένταση του ηλιακού φωτός που δέχεται. Αυτό συμβαίνει με τη βοήθεια των έξυπνων εξωτερικών περσίδων που φέρει ο ηλιακός πύργος, οι οποίες μόλις αντιληφθούν ότι υπάρχει ηλιοφάνεια «φουσκώνουν» ή αλλιώς κάμπτονται προς τα έξω αλλάζοντας την εμφάνιση του κτιρίου και επιτρέποντας στο φως να διαχέεται ελεύθερα στο εσωτερικό του.
Οι επινοητές του αναφέρουν ότι ο προηγμένος μηχανισμός θα χαρίζει στο «ζωντανό» κτίριο ενεργειακή ανεξαρτησία, καθώς θα μπορεί να εκμεταλλεύεται τις καιρικές συνθήκες ρυθμίζοντας ανάλογα την ενεργειακή του κατανάλωση.
Αντίθετα, όταν υπάρχει συννεφιά, το κτίριο- πέρα από τον μοντέρνο σχεδιασμό του- δεν διαφέρει σε τίποτε από έναν απλό ουρανοξύστη. Μέχρι στιγμής, πάντως, οι αρχιτέκτονες της βελγικής εταιρείας δεν έχουν ανακοινώσει τα σχέδιά τους για το πολλά υποσχόμενο concept.

Μηχανή τρέχει με… αέρα κοπανιστό!

Είναι αεροδυναμική, μοντέρνα αλλά πάνω απ΄ όλα οικολογική. Ο λόγος για τη μηχανή Saline Βird, επινόηση των Γάλλων Σαρλ-Εντουάρ Μπερς, Ουγκό Σπανιόλο, Αντριέν Φουινεσί, Φρεντερίκ Ντομπελστάιν και Ζαν-Φιλίπ Παρί, η οποία είναι σχεδιασμένη για να κινείται με… συμπιεσμένο αέρα!
Ο σκελετός της μηχανής, σύμφωνα με τους δημιουργούς της, θα είναι κατασκευασμένος από ανθρακόνημα, γεγονός που θα της χαρίζει μια πανάλαφρη σιλουέτα αλλά και ιλιγγιώδεις ταχύτητες σε χρόνο-ρεκόρ. Η δερμάτινη, ρυθμιζόμενη θέση του αναβάτη είναι σχεδιασμένη ώστε να ενισχύει την αεροδυναμική της «πράσινης» μηχανής, καθώς του επιτρέπει να την αγκαλιάζει με το σώμα του ενώ παράλληλα του προσφέρει καλύτερο έλεγχο κατά την οδήγηση.
Οι σχεδιαστές δεν έχουν για την ώρα ανακοινώσει περαιτέρω πληροφορίες ως προς τις αναμενόμενες επιδόσεις του δίκυκλου «καρπού» τους και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Δεν αποκλείεται, παρ΄ όλα αυτά, να δούμε σύντομα και το εντυπωσιακό πρωτότυπο σε κάποια μεγάλη έκθεση.

iΜini: ένα λιλιπούτειο ακουστικό βαρηκοΐας

Ενα μικροσκοπικό ακουστικό βαρηκοΐας δημιούργησαν οι ειδικοί της γερμανικής εταιρείας Siemens. Τo iΜini, όπως ονομάζεται, αποτελεί μια λιλιπούτεια αλλά παρ΄ όλα αυτά πανίσχυρη συσκευή η οποία τοποθετείται βαθιά στο ακουστικό κανάλι του αφτιού με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αόρατο.
Το iΜini είναι εξοπλισμένο με την υπερευαίσθητη τεχνολογία ΒestSound, που υπόσχεται την αποτελεσματική ενίσχυση των περιβαλλοντικών ήχων. Σύμφωνα με την εταιρεία, ωστόσο, δεν πρόκειται για ένα ακουστικό μαζικής παραγωγής: μηχανισμός και εξωτερικό μέρος είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα ανάλογα με τα φυσικά χαρακτηριστικά και τις ανάγκες του ασθενούς και για τον λόγο αυτόν το κάθε ακουστικό είναι μοναδικό.
Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όσο περίπλοκη είναι η κατασκευή του ακουστικού τόσο υπεραπλουστευμένη είναι η χρήση του. Καθώς όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις- βάσει μετρήσεων της ακοής του ασθενούς- έχουν περαστεί κατά τη διαδικασία της κατασκευής, το iΜini δεν χρειάζεται περαιτέρω βελτιώσεις όταν φτάνει πλέον στα… αφτιά του χρήστη του. Το μόνο που έχει να κάνει ο ίδιος είναι να το φορά και τη νύχτα να το αφαιρεί τραβώντας μια αόρατη νάιλον κλωστή.
Οι μπαταρίες του μικροσκοπικού ακουστικού έχουν μέση διάρκεια ζωής μιας εβδομάδας, ανάλογα με τη χρήση του, και μπορούν εύκολα να αντικατασταθούν.
Επίσημη ανακοίνωση της Siemens αναφέρει ότι σύντομα το επαναστατικό ακουστικό-«ψείρα» θα διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά σε καφέ χρώμα, σε αντίθεση με τις ΗΠΑ, όπου το iΜini θα κυκλοφορήσει σε επτά διαφορετικά χρώματα.
eveniou@tovima.gr
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk