Εκδήλωση για τη Μάχη του Μαραθώνα στις Βρυξέλλες

Η επέτειος της Μάχης του Μαραθώνα θα εορτασθεί εφέτος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με εκδήλωση που θα γίνει στις 23 Μαρτίου

Και στις Βρυξέλλες θα εορτασθεί η επέτειος της Μάχης του Μαραθώνα με εκδήλωση που θα γίνει στις 23 Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η εκδήλωση με τίτλο «2.500+1 χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα» διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ καθηγήτριας αρχαιολογίας κυρίας Χρυσούλας Παλιαδέλη και του γερμανού ευρωβουλευτού της Ομάδας των Φιλελεύθερων Γιώργου Χατζημαρκάκη στο κτίριο JAN4Q2 του Κοινοβουλίου και στοχεύει να αναδείξει τη διεθνή αναγνώριση του ρόλου που διαδραμάτισε η αρχαία Ελλάδα στη ροή της ευρωπαϊκής και της παγκόσμιας ιστορίας, στον πολιτισμό και τον αθλητισμό.

Θα μιλήσουν ο τέως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Χανς – Γκερτ Πέτερινγκ, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ενωσης Φίλων του Μαραθώνα κ. Γκυ Φω ντε λα Κρουά, ο ευρωβουλευτής των γερμανών φιλελευθέρων κ. Γιώργος Χατζημαρκάκης και η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρυσούλα Παλιαδέλη. Θα ακολουθήσει προβολή του ντοκιμαντέρ της Μαρίας Χατζημιχάλη – Παπαλιού «2.500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα». Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο έλληνας υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλος Γερουλάνος.

Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk