200.000 δηλώσεις ΦΠΑ μέσω Ιντερνετ

Περισσότεροι από 200.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις είχαν υποβάλλει ηλεκτρονικά την εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ για τη χρήση του 2010 μέσω του συστήματος ΤΑΧΙSnet.

Περισσότεροι από 200.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις είχαν υποβάλλει ηλεκτρονικά την εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ για τη χρήση του 2010 μέσω του συστήματος ΤΑΧΙSnet.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της μέχρι σήμερα λειτουργίας της υπηρεσίας ηλεκτρονικής υποβολής Εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ, που αφορούν στη χρήση του 2010 και προκύπτουν μεταξύ άλλων τα εξής: Μέχρι την Τρίτη 15 Μαρτίου και σε 16 συνολικά ημέρες παραγωγικής λειτουργίας, οι υποβολές εκκαθαριστικών δηλώσεων ΦΠΑ ανήλθαν συνολικά τις 218.500, με μέσο όρο τις 13.656 υποβολές ανά ημέρα, ενώ οι περισσότερες υποβλήθηκαν στις 8 Μαρτίου φτάνοντας τις 34.714.

Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία υποβολής, για όσους υποκείμενους η διαχειριστική περίοδος λήγει την 31/12/2010, είναι:

– Στις 12 Απριλίου 2011 για υποκείμενους, οι οποίοι κατά τη λήξη της διαχειριστικής περιόδου τηρούσαν βιβλία Α΄ ή Β΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ.

– Στις 23 Μαΐου 2011 για υποκείμενους, οι οποίοι κατά τη λήξη της διαχειριστικής περιόδου τηρούσαν βιβλία Γ΄ κατηγορίας του Κ.Β.Σ., καθώς και το Δημόσιο.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, η συγκεκριμένη αναβαθμισμένη υπηρεσία εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου TAXISnet, το οποίο παραδίδεται σταδιακά σε παραγωγική λειτουργία, ενώ τα προβλήματα που εμφανίστηκαν κατά τις πρώτες μέρες λειτουργίας έχουν αντιμετωπιστεί και πλέον η υπηρεσία προσφέρεται αδιάλειπτα και αποτελεσματικά.

Με το νέο TAXISnet αναβαθμίζονται οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ υλοποιούνται και πολλές νέες, όπως το φορολογικό ημερολόγιο και οι ηλεκτρονικές πληρωμές. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες προσαρμόζονται στο προφίλ του κάθε χρήστη, ο οποίος έχει άμεση πρόσβαση σε σημαντικό αριθμό στοιχείων που τον αφορούν.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk