Τα μάθατε τα νέα;

* Μόλις τριών ετών είναι ο μικρότερος σε ηλικία αλκοολικός της Βρετανίας! Αυτός, τώρα, πίνει για να ξεχάσει… τι ακριβώς; * Το άτυχο παιδί, το οποίο υποβλήθηκε σε θεραπεία για απεξάρτηση, αναφέρεται σε μία από τις νέες (σχετικές με το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας) στατιστικές. Σύμφωνα με τις οποίες κατά το διάστημα 2008-2010 εβδομήντα έφηβοι ηλικίας 13-16 ετών νοσηλεύθηκαν λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, ενώ 106 υποβλήθηκαν σε θεραπεία για να ξεπεράσουν το πρόβλημα.

Τα μάθατε τα νέα; | tovima.gr

* Μόλις τριών ετών είναι ο μικρότερος σε ηλικία αλκοολικός της Βρετανίας! Αυτός, τώρα, πίνει για να ξεχάσει… τι ακριβώς;

* Το άτυχο παιδί, το οποίο υποβλήθηκε σε θεραπεία για απεξάρτηση, αναφέρεται σε μία από τις νέες (σχετικές με το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας) στατιστικές. Σύμφωνα με τις οποίες κατά το διάστημα 2008-2010 εβδομήντα έφηβοι ηλικίας 13-16 ετών νοσηλεύθηκαν λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, ενώ 106 υποβλήθηκαν σε θεραπεία για να ξεπεράσουν το πρόβλημα.

* Για να μαθαίνετε, οι Βρετανοί θεωρούνται οι Νο 1 καταναλωτές οινοπνευματωδών στην Ευρωπαϊκή Ενωση, με πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της Γηραιάς Αλβιώνος να παραδέχεται ότι καταναλώνει από δύο (και πάνω) ποτά κάθε μέρα.

* Συνηθίζετε να παίρνετε τους δρόμους και να τρέχετε πρoτού πάρετε το πρωινό σας; Ομως, το τζόγκινγκ εκείνη την ώρα δεν είναι ό,τι καλύτερο, σύμφωνα με τον διαπρεπή γερμανό καθηγητή Ίνγκο Φρομπίζ.

* Κατά τον οποίο, όταν προπονούμαστε νηστικοί τις πρωινές ώρες ο μεταβολισμός του λίπους παραμένει ενεργός ώσπου να εξαντληθούν τα αποθέματα σακχάρων του οργανισμού μας και ο ρυθμός της απόδοσής μας πέφτει γρήγορα. Οπότε, αν κάποιος επιμένει στην πρωινή τρεχάλα, θα πρέπει προηγουμένως να έχει καταναλώσει ένα τουλάχιστον τρόφιμο υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες (π.χ. μία μπανάνα) για να αντέξει.

* Πάντως, ο Φρομπίζ επιμένει σε μια πιο αυστηρή γραμμή: πρώτα καλό πρωινό και στη συνέχεια άθληση με βάρη. Το τζόγκινγκ και άλλες ασκήσεις αντοχής είναι καλύτερο να τα αφήσετε για τις απογευματινές ώρες.

* Αν κάποτε μαρκάρανε τις αγελάδες, για να μην τις μπερδεύουν με τις αγελάδες των άλλων κοπαδιών, τώρα ορισμένοι μαρκάρουν τις συντρόφους τους. Αυτό στην Ιταλία, όπου πρωταθλητής του μπόντι μπίλντιγκ συνελήφθη με την κατηγορία ότι χάραξε με πυρακτωμένο σίδερο τα αρχικά του ονόματός του στο δέρμα της φίλης του.

* Αυτό, λέει, επειδή ο λατίνος εραστής τη ζήλευε και υποπτευόταν ότι τον απατούσε. Ετσι, τη σημάδεψε με το ονοματεπώνυμό του ώστε ο κάθε πιθανός αντικαταστάτης του να βλέπει ότι ανήκει αλλού και να την… επιστρέφει άθικτη. Κάτι σαν τίτλο ιδιοκτησίας. Για όνομα!

***

Κύριε διευθυντά.

Αν χαρακτήρισα τη Λιάνα Κανέλλη υπερβολική όταν την άκουσα να ισχυρίζεται ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης δεν μπορεί να ζήσει χωρίς τηλεόραση, ανακαλώ και της ζητώ ταπεινά συγγνώμη. Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ επιβεβαίωσε περίτρανα τη συντρόφισσά του (στα έδρανα της Βουλής, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων) όταν βγήκε για να μιλήσει (και) για ένα γεγονός που κάθε άλλος θα προσπαθούσε να ξεχάσει, αν όχι να κρύψει, καθώς δεν αποτελεί ό,τι καλύτερο για τη δημόσια εικόνα ενός πολιτικού: για το γιουχάισμα που δέχθηκε κατά την εμφάνισή του σε αγώνα κικ μπόξινγκ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Λεπτομερέστατη η περιγραφή που έκανε για το πώς έζησαν τη μεγαλειώδη στιγμή εκείνος και η σύζυγός του, η μαέστρος-τηλεπαρουσιάστρια Ευγενία Μανωλίδου, εμφανώς αποφασισμένος να εξαργυρώσει επικοινωνιακά ακόμη και τον εξευτελισμό του. Ομολογώ ότι τέτοιον εθισμό στη μικρή οθόνη δεν έχω ξαναδεί!

Μετά τιμής

Πανδώρα

Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk