Σύντομα διεθνή

* Ηewlett Ρackard: Την εξαγορά της ΑrcSight αντί 43,50 δολαρίων ανά μετοχή ή 1,5 δισ. δολάρια συνολικά ανακοίνωσε χθες η μεγάλη κατασκευάστρια συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτυπωτικών και περιφερειακών. Η ΑrcSight προσφέρει λύσεις ασφάλειας σε επιχειρήσεις και κυβερνητικούς οργανισμούς έναντι κυβερνο-απειλών. Η εξαγορά της ΑrcSight από την Ηewllet Ρackard θα βελτιώσει τις λύσεις ασφάλειας και θα μειώσει τους κινδύνους για τους πελάτες της εταιρείας, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Ηewlett Ρackard: Την εξαγορά της ΑrcSight αντί 43,50 δολαρίων ανά μετοχή ή 1,5 δισ. δολάρια συνολικά ανακοίνωσε χθες η μεγάλη κατασκευάστρια συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτυπωτικών και περιφερειακών. Η ΑrcSight προσφέρει λύσεις ασφάλειας σε επιχειρήσεις και κυβερνητικούς οργανισμούς έναντι κυβερνο-απειλών. Η εξαγορά της ΑrcSight από την Ηewllet Ρackard θα βελτιώσει τις λύσεις ασφάλειας και θα μειώσει τους κινδύνους για τους πελάτες της εταιρείας, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. Η ανώτερη τεχνολογία της ΑrcSight λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό συμπληρωματικά στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο λύσεων της ΗΡ. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους.

* Ρaetec Ηoldings Corp.: Την εξαγορά της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας Cavalier Τelephone αντί 460 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να επεκτείνει το δίκτυο οπτικών ινών της, ανακοίνωσε χθες η εταιρεία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών, στο εταιρικό σχήμα που θα προκύψει η συνδυασμένη εταιρεία θα παρουσιάζει έσοδα 1,95 δισ. δολάρια και προσαρμοσμένα ΕΒΙΤDΑ ύψους 381 εκατ. δολαρίων.

* Genzyme: Στην πώληση του κλάδου γενετικής στη Laboratory Corp. of Αmerica Ηoldings αντί 925 εκατ. δολαρίων σε μετρητά θα προχωρήσει η εταιρεία βιογενετικής, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η συμφωνία περιλαμβάνει την εξαγορά των εννέα εργαστηρίων της μονάδας και των πνευματικών δικαιωμάτων. Σε ανακοίνωσή της η LabCorp αναφέρει πως δεσμεύεται να διατηρήσει του 1.900 εργαζομένους του κλάδου. Παράλληλα, η Genzyme σχεδιάζει τη μείωση του υπαλληλικού της προσωπικού τους επόμενους 15 μήνες κατά 1.000 θέσεις, που αντιστοιχεί στο 8% του συνολικού.

* Ηertz Global Ηoldings: Στα 1,56 δισ. δολάρια αύξησε την πρότασή της για εξαγορά της Dollar Τhrifty Αutomotive Group Ιnc ο διεθνής όμιλος ενοικίασης αυτοκινήτων μετά την αντίστοιχη πρόταση της Αvis Βudget. Η Ηertz προσέφερε 43,60 δολάρια και 0,6366 μετοχές της Ηertz για κάθε μετοχή της Dollar Τhrifty. Η προσφορά αντιστοιχεί σε 50 δολάρια ανά μετοχή και η εταιρεία συμφώνησε στη νέα προσφορά, όπως τόνισε χθες η Ηertz. Στις 2 Σεπτεμβρίου η Αvis είχε προσφέρει 1,36 δισ. δολάρια. Η εξαγορά, εάν εγκριθεί από τους μετόχους, θα προσθέσει τις Dollar και Τhrifty στα brand names της Ηertz και θα διευρύνει την κυριαρχία της έναντι της Αvis, καθώς η ζήτηση αυξάνεται. Σημειώνεται ότι η μετοχή της Dollar Τhrifty έχει σημειώσει άνοδο 24% από την ημέρα που ανακοινώθηκε η πρόταση της Ηertz, τον περασμένο Απρίλιο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk