* Ηewlett Ρackard: Την εξαγορά της ΑrcSight αντί 43,50 δολαρίων ανά μετοχή ή 1,5 δισ. δολάρια συνολικά ανακοίνωσε χθες η μεγάλη κατασκευάστρια συστημάτων ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτυπωτικών και περιφερειακών. Η ΑrcSight προσφέρει λύσεις ασφάλειας σε επιχειρήσεις και κυβερνητικούς οργανισμούς έναντι κυβερνο-απειλών. Η εξαγορά της ΑrcSight από την Ηewllet Ρackard θα βελτιώσει τις λύσεις ασφάλειας και θα μειώσει τους κινδύνους για τους πελάτες της εταιρείας, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση. Η ανώτερη τεχνολογία της ΑrcSight λειτουργεί σε μεγάλο βαθμό συμπληρωματικά στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο λύσεων της ΗΡ. Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του έτους.

* Ρaetec Ηoldings Corp.: Την εξαγορά της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας Cavalier Τelephone αντί 460 εκατ. δολαρίων, προκειμένου να επεκτείνει το δίκτυο οπτικών ινών της, ανακοίνωσε χθες η εταιρεία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών, στο εταιρικό σχήμα που θα προκύψει η συνδυασμένη εταιρεία θα παρουσιάζει έσοδα 1,95 δισ. δολάρια και προσαρμοσμένα ΕΒΙΤDΑ ύψους 381 εκατ. δολαρίων.

* Genzyme: Στην πώληση του κλάδου γενετικής στη Laboratory Corp. of Αmerica Ηoldings αντί 925 εκατ. δολαρίων σε μετρητά θα προχωρήσει η εταιρεία βιογενετικής, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η συμφωνία περιλαμβάνει την εξαγορά των εννέα εργαστηρίων της μονάδας και των πνευματικών δικαιωμάτων. Σε ανακοίνωσή της η LabCorp αναφέρει πως δεσμεύεται να διατηρήσει του 1.900 εργαζομένους του κλάδου. Παράλληλα, η Genzyme σχεδιάζει τη μείωση του υπαλληλικού της προσωπικού τους επόμενους 15 μήνες κατά 1.000 θέσεις, που αντιστοιχεί στο 8% του συνολικού.

* Ηertz Global Ηoldings: Στα 1,56 δισ. δολάρια αύξησε την πρότασή της για εξαγορά της Dollar Τhrifty Αutomotive Group Ιnc ο διεθνής όμιλος ενοικίασης αυτοκινήτων μετά την αντίστοιχη πρόταση της Αvis Βudget. Η Ηertz προσέφερε 43,60 δολάρια και 0,6366 μετοχές της Ηertz για κάθε μετοχή της Dollar Τhrifty. Η προσφορά αντιστοιχεί σε 50 δολάρια ανά μετοχή και η εταιρεία συμφώνησε στη νέα προσφορά, όπως τόνισε χθες η Ηertz. Στις 2 Σεπτεμβρίου η Αvis είχε προσφέρει 1,36 δισ. δολάρια. Η εξαγορά, εάν εγκριθεί από τους μετόχους, θα προσθέσει τις Dollar και Τhrifty στα brand names της Ηertz και θα διευρύνει την κυριαρχία της έναντι της Αvis, καθώς η ζήτηση αυξάνεται. Σημειώνεται ότι η μετοχή της Dollar Τhrifty έχει σημειώσει άνοδο 24% από την ημέρα που ανακοινώθηκε η πρόταση της Ηertz, τον περασμένο Απρίλιο.