Σύντομα διεθνή

* Vodafone: Φόρο ύψους 2,6 δισ. δολαρίων καλείται να πληρώσει στην Ινδία ο μεγαλύτερος φορέας τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, βάσει εσόδων. Σύμφωνα με σχετική δικαστική απόφαση που ανακοινώθηκε χθες, η Vodafone χρωστά στην ινδική κυβέρνηση το ποσόν αυτό εδώ και τρία χρόνια, όταν αγόρασε αντί 11,1 δισ. δολαρίων το πλειοψηφικό πακέτο της ινδικής τηλεπικοινωνιακής Ηutchinson Τelecommunications. Η διoίκηση της Vodafone ανέφερε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση. Η εταιρεία στο μεταξύ πώλησε το μερίδιο που κατείχε στην China Μobile, ύψους 3,2% και αξίας 6,7 δισ.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Vodafone: Φόρο ύψους 2,6 δισ. δολαρίων καλείται να πληρώσει στην Ινδία ο μεγαλύτερος φορέας τηλεπικοινωνιών στον κόσμο, βάσει εσόδων. Σύμφωνα με σχετική δικαστική απόφαση που ανακοινώθηκε χθες, η Vodafone χρωστά στην ινδική κυβέρνηση το ποσόν αυτό εδώ και τρία χρόνια, όταν αγόρασε αντί 11,1 δισ. δολαρίων το πλειοψηφικό πακέτο της ινδικής τηλεπικοινωνιακής Ηutchinson Τelecommunications. Η διoίκηση της Vodafone ανέφερε ότι θα εφεσιβάλει την απόφαση. Η εταιρεία στο μεταξύ πώλησε το μερίδιο που κατείχε στην China Μobile, ύψους 3,2% και αξίας 6,7 δισ. δολαρίων. Η προγραμματισμένη αυτή πώληση εντάσσεται στη απόφαση εξόδου της Vodafone από μη στρατηγικές επενδύσεις. Η ταυτότητα των αγοραστών παρέμεινε άγνωστη.

* UniCredit: Στην επέκταση των οργανικών της δραστηριοτήτων στη Γερμανία επικεντρώνεται η ιταλική τράπεζα, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της κ. Αλεσάντρο Προφούμο. Η Unicredit, τόνισε, θα εξετάσει με ενδιαφέρον οποιαδήποτε ενδεχόμενη περίπτωση εξαγοράς ανακύψει, όντας ωστόσο ιδιαιτέρως προσεκτική όσον αφορά την τιμή την οποία προτίθεται να καταβάλει. Παράλληλα ο κ. Προφούμο επανέλαβε την πρότασή του ότι ο ιδιωτικός τομέας θα πρέπει να πραγματοποιήσει μια μακροπρόθεσμη χρηματοοικονομική προσφορά ως λύση στην αποτροπή ή τουλάχιστον στον περιορισμό της έντασης μελλοντικών χρηματοοικονομικών κρίσεων. * Smithfield Foods: Κέρδη 76 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο χρήσης ο μεγαλύτερος παραγωγός επεξεργασμένου χοιρινού κρέατος στον κόσμο, έναντι ζημιών την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 76,3 εκατ. δολαρίων ή 46 σεντς ανά μετοχή, από ζημιές 107,7 εκατ. δολαρίων ή 75 σεντς ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα. Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 2,9 δισ. δολάρια, ενισχυμένες κατά 7%. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 46 σεντς ανά μετοχή με πωλήσεις 2,99 δισ. δολαρίων.

* Τalbots: Στην κερδοφορία επέστρεψε το δεύτερο τρίμηνο του 2010 η αλυσίδα καταστημάτων γυναικείων ρούχων. Συγκεκριμένα η Τalbots εμφάνισε κέρδη 941.000

δολαρίων έναντι ζημιών 24,5 εκατ. δολαρίων, την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Οι συνολικές πωλήσεις υποχώρησαν 1,3% στα 300,7 εκατ. δολάρια από 304,6 εκατ. δολάρια, ενώ οι πωλήσεις στα καταστήματα που λειτουργούν τουλάχιστον ένα έτος μειώθηκαν 1,4%.

* Ciena: Διεύρυνση ζημιών σημείωσε το τρίτο τρίμηνο χρήσης η εταιρεία τηλεπικοινωνιών. Οι ζημιές της Ciena ήταν 109,9 εκατ. δολάρια ή 1,18 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 26,5 εκατ. δολαρίων ή 29 σεντς ανά μετοχή το αντίστοιχο τρίμηνο της περασμένης χρήσης. Αναλυτές ανέμεναν ζημιές 32 σεντς ανά μετοχή. Τα συνολικά έσοδα της Ciena υποχώρησαν στα 164,8 εκατ. δολάρια από 389,7 εκατ. δολάρια, ενώ για το τέταρτο τρίμηνο αναμένει να αυξηθούν κατά 5% σε σχέση με πέρυσι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία