Ανοδο 5,8% σημείωσαν οι πωλήσεις της εταιρείας Jumbo (εμπόριο παιχνιδιών, είδη bebe και είδη βιβλιοχαρτοπωλείου) το πρώτο εξάμηνο της χρήσης 2009-2010 παρά το γεγονός ότι ο τζίρος στο ελληνικό λιανεμπόριο σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας καταγράφει έντονα πτωτικούς ρυθμούς και η κατάσταση δεν φαίνεται να μεταβλήθηκε πολύ κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εκτός από την αύξηση των πωλήσεων, στα καταστήματα της εταιρείας σε Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία οι επισκέψεις καταναλωτών αυξήθηκαν κατά 5% σε σχέση με πέρυσι. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως ο ρυθμός αύξησης των πωλήσεων επιτεύχθηκε παρά το γεγονός ότι ήταν η πρώτη χριστουγεννιάτικη περίοδος όπου ο όμιλος δεν πούλησε ηλεκτρονικές κονσόλες, καθώς έχουν καταργηθεί. Οι κονσόλες αποτελούσαν περίπου το 11% των πωλήσεων του Δεκεμβρίου.

Τα στελέχη της εταιρείας αναφέρουν πως οι πωλήσεις της Ελλάδας παραμένουν ικανοποιητικές παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε προσθήκη καινούργιου καταστήματος στο δίκτυό της. Η Κύπρος παρουσίασε διψήφιους ρυθμούς ανάπτυξης. Οσον αφορά τη Βουλγαρία, το νέο κατάστημα του ομίλου στο Ρlovdiv που πρωτολειτούργησε τον Νοέμβριο συνέβαλε στη διψήφια αύξηση των πωλήσεων που σημειώθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης (Ιούλιος 2009- Ιούνιος 2010). Την επόμενη οικονομική χρήση (Ιούλιος 2010-Ιούνιος 2011) ο όμιλος αναμένεται να ανοίξει δύο ακόμη υπερκαταστήματα στη Βουλγαρία, ένα στην Κύπρο και δύο στην Ελλάδα.