Σύντομα διεθνή

* Ε.ΟΝ: Ανέβαλε την ανάθεση του έργου για την κατασκευή μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρωσία η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Γερμανίας. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, χθες, η Ε.ΟΝ απέκλεισε το ενδεχόμενο εξαγοράς μονάδων ενέργειας στη χώρα για τουλάχιστον τρία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Ε.ΟΝ στη Ρωσία, η μείωση της ζήτησης για ενέργεια στη χώρα αυτή ενδέχεται να οδηγήσει σε μείωση του φορτίου στις μονάδες της Ε.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* Ε.ΟΝ: Ανέβαλε την ανάθεση του έργου για την κατασκευή μονάδας ηλεκτρικής ενέργειας στη Ρωσία η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφέλειας της Γερμανίας. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, χθες, η Ε.ΟΝ απέκλεισε το ενδεχόμενο εξαγοράς μονάδων ενέργειας στη χώρα για τουλάχιστον τρία χρόνια, λόγω της οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της Ε.ΟΝ στη Ρωσία, η μείωση της ζήτησης για ενέργεια στη χώρα αυτή ενδέχεται να οδηγήσει σε μείωση του φορτίου στις μονάδες της Ε.ΟΝ στη χώρα στο 70% από 75% πέρυσι. Η εταιρεία σημείωσε πάντως ότι θα συνεχίσει την οργανική της ανάπτυξη στη χώρα, ολοκληρώνοντας τις υφιστάμενες επενδυτικές υποχρεώσεις της.

* FedΕx: Υψηλότερα των αναμενομένων θα είναι τα κέρδη της κορυφαίας αμερικανικής επιχείρησης επίδοσης επιστολών και δεμάτων τόσο στο τρέχον όσο και στο επόμενο τρίμηνο. Οπως ανακοίνωσε χθες η FedΕx, οι αισιόδοξες αυτές εξελίξεις και προβλέψεις οφείλονται κατά κύριο λόγο στη βελτίωση της οικονομικής δραστηριότητας και στη σταθεροποίηση στις τιμές των καυσίμων. Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση αυτή η τιμή της μετοχής της FedΕx παρουσίασε κατακόρυφη άνοδο κατά 6,8%, σχεδόν στα υψηλότερα επίπεδα έτους. Οι ανταγωνιστικές UΡS και Deutsche Ρost ακολουθούν με άνοδο των τιμών των μετοχών τους κατά 4% στις χρηματιστηριακές συναλλαγές.

* Delta Αirlines: Σε συνομιλίες για την εξαγορά μεριδίου στον ιαπωνικό αερομεταφορέα Japan Αirlines βρίσκεται ο μεγαλύτερος όμιλος αεροπορικών μεταφορών στον κόσμο, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες. Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, παράλληλα με την εξαγορά η Delta Αirlines και η Japan συζητούν τη δημιουργία επιχειρηματικής συμμαχίας, η οποία πιθανότατα να περιλαμβάνει συνεργασία της μορφής code-sharing στις διεθνείς πτήσεις. Οι πληροφορίες αυτές είχαν ως αποτέλεσμα η τιμή της μετοχής της Delta Αirlines να παρουσιάσει χθες άνοδο περίπου 2,2%.

* Carrefour: Σε διαπραγματεύσεις με την ινδική Future Group βρίσκεται o μεγάλος πολυεθνικός όμιλος λιανικού εμπορίου, με σκοπό την είσοδό του στη λιανική αγορά της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ασίας. Οπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, οι ελπίδες για ενδεχόμενη συμφωνία έχουν πολλαπλασιαστεί μετά την επίσκεψη του διευθύνοντος συμβούλου της Carrefour κ. Λαρς Ολοφσον στην Ινδία την περασμένη εβδομάδα, όπου συναντήθηκε με τον ομόλογό του της Future κ. Κισόρε Μπιγιάνι. Οι συνομιλίες επικεντρώνονται στην πιθανότητα συμμαχίας στην αγορά του cash & carry.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk