Σύντομα διεθνή

* ΝΤΤ DoCoΜo: Προσφορά για την απόκτηση της γερμανικής πλατφόρμας διανομής περιεχομένου κινητής τηλεφωνίας net mobile ΑG σχεδιάζει να καταθέσει ο ιαπωνικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η DoCoΜo θα προσφέρει 6,35 ευρώ για κάθε μετοχή της net mobile, τιμή που αντιπροσωπεύει premium της τάξεως του 34% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της εταιρείας την προηγούμενη Πέμπτη. * Τesco: Την ολοκλήρωση του καθορισμού των όρων συμφωνίας για την ασφαλιστική συνεργασία με τη Fortis ανακοίνωσε η βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ.

Σύντομα διεθνή | tovima.gr

* ΝΤΤ DoCoΜo: Προσφορά για την απόκτηση της γερμανικής πλατφόρμας διανομής περιεχομένου κινητής τηλεφωνίας net mobile ΑG σχεδιάζει να καταθέσει ο ιαπωνικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η DoCoΜo θα προσφέρει 6,35 ευρώ για κάθε μετοχή της net mobile, τιμή που αντιπροσωπεύει premium της τάξεως του 34% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής της εταιρείας την προηγούμενη Πέμπτη.

* Τesco: Την ολοκλήρωση του καθορισμού των όρων συμφωνίας για την ασφαλιστική συνεργασία με τη Fortis ανακοίνωσε η βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ. Βάσει των όρων της συμφωνίας, η Τesco θα έχει την ευθύνη για τις τιμές λιανικής, τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ, τις υπηρεσίες προς τους καταναλωτές, καθώς και για τη δημιουργία νέων προϊόντων, παρέχοντας μεγαλύτερο έλεγχο στα ασφαλιστικά προϊόντα που πωλούνται υπό την επωνυμία της Τesco. Η Fortis, από την πλευρά της, θα έχει τη διαχείριση των ασφαλειών και των απαιτήσεων για αποζημιώσεις. Η συνεργασία περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία μιας νέας επιχειρηματικής μονάδας, η οποία θα ασχολείται με τις ασφάλειες και τη διαχείριση των απαιτήσεων για αποζημιώσεις. Τα κεφάλαια που θα επενδυθούν για την ανάπτυξη της Τesco Ιnsurance εκτιμώνται σε περίπου 100 εκατ. ευρώ για κάθε πλευρά.

* Βloomberg LΡ: Πρόταση εξαγοράς του κορυφαίου διεθνούς οικονομικού περιοδικού «ΒusinessWeek» μελετά η εταιρεία στην οποία ανήκει το ομώνυμο παγκόσμιο πρακτορείο ειδήσεων και δεδομένων, σύμφωνα με χθεσινές δημοσιογραφικές πληροφορίες. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του «ΒusinessWeek», η ΜcGraw-Ηill Companies, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ανακοίνωσε τον Ιούλιο ότι θέτει το περιοδικό προς πώληση. Η Βloomberg και η επενδυτική της τράπεζα Εvercore Ρartners έχουν διεξαγάγει συνομιλίες με πολλά ενδιαφερόμενα μέρη.

* ΒΜW: Αύξηση 63,2% σημείωσαν οι πωλήσεις της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα τον Αύγουστο έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι πωλήσεις των αυτοκινήτων ΒΜW και Μini ανήλθαν σε 9.013 οχήματα τον περασμένο μήνα, από 5.523 οχήματα το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Από την αρχή του έτους ως τον Αύγουστο οι συνολικές πωλήσεις στην Κίνα διαμορφώθηκαν σε 54.263 οχήματα σημειώνοντας αύξηση 31,3%. Επί μέρους, πουλήθηκαν 51.832 αυτοκίνητα ΒΜW, με αύξηση 32%, ενώ οι πωλήσεις των Μini ενισχύθηκαν σε ποσοστό 22%, στα 2.431 οχήματα.

* Vedanta Resources: Νέα, βελτιωμένη προσφορά για την εξαγορά της μεταλλευτικής Αsarco, η οποία βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας, υπέβαλε η εταιρεία. Οπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες, η εταιρεία αύξησε την προσφορά της στα 2,56 δισ. δολάρια, μετά την πρόταση του πτωχευτικού δικαστηρίου να μην πραγματοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών την περασμένη εβδομάδα. Η αρχική προσφορά της Vedanta, που εδρεύει στην Ινδία, ανερχόταν σε 2,29 δισ. δολάρια. Ο τεξανός δικαστής πρότεινε την απόρριψη της προσφοράς της Vendanta και την ανάληψη των παγίων της Αsarco από τη μητρική Grupo Μexico.

Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk