Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο σουπερστάρ

Η δικτατορία της ιταλικής τηλεόρασης είναι το θέμα ενός άλλου ντοκυμαντέρ που συζητήθηκε τις τελευταίες ημέρες στη Μόστρα. Τίτλος του, «Videocracy» («Βιντεοκρατία») και πρωταγωνιστής του ουδείς άλλος από τον μεγιστάνα της τηλεόρασης και αργότερα πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του ανθρώπου που «παντρεύοντας» τη σέξι τηλεοπτική ψυχαγωγία με την πολιτική δημιούργησε το τέλειο σύστημα αποχαύνωσης του ιταλού πολίτη. Σκηνοθετημένο από τον Ερικ Γκαντίνι, ο …

Η δικτατορία της ιταλικής τηλεόρασης είναι το θέμα ενός άλλου ντοκυμαντέρ που συζητήθηκε τις τελευταίες ημέρες στη Μόστρα. Τίτλος του, «Videocracy» («Βιντεοκρατία») και πρωταγωνιστής του ουδείς άλλος από τον μεγιστάνα της τηλεόρασης και αργότερα πρωθυπουργό της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, του ανθρώπου που «παντρεύοντας» τη σέξι τηλεοπτική ψυχαγωγία με την πολιτική δημιούργησε το τέλειο σύστημα αποχαύνωσης του ιταλού πολίτη.

Σκηνοθετημένο από τον Ερικ Γκαντίνι, ο οποίος γεννήθηκε στην Ιταλία και ζει στην Ελβετία, το «Videocracy» εισχωρεί στα παρασκήνια της τηλεοπτικής πραγματικότητας και εξηγεί πώς τα τελευταία 30 χρόνια η τηλεόραση κατάφερε να γίνει η πρωταρχική πηγή πληροφοριών για το 80% του ιταλικού πληθυσμού με σύνθημά της «διασκέδασε και άφησε για λίγο στην άκρη τη σκληρή πραγματικότητα».

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να σε βλέπουν. Μόνον έτσι θα έρθουν αυτομάτως η επιτυχία, τα χρήματα και ο θαυμασμός του κόσμου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk