Με την αυτοδυναμία φλερτάρει το ΠαΣοΚ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας ΜRΒ, έχοντας, όπως σε όλες τις πρόσφατες έρευνες, ξεκάθαρο προβάδισμα έναντι της ΝΔ. Η δημοσκόπηση με τις εξαμηνιαίες τάσεις, η οποία διενεργήθηκε από τις 21 Νοεμβρίου ως την 1η Δεκεμβρίου, δείχνει ότι το ΠαΣοΚ βρίσκεται πολύ κοντά στην αυτοδυναμία. Στη δημοσκόπηση δεν καταγράφεται η αντίδραση των τελευταίων γεγονότων μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Το ΠαΣοΚ προηγείται της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου με 4,8%, ενώ με την αναγωγή στους αναποφάσιστους η διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων αυξάνεται σε 5,8%. Συγκεκριμένα, το ΠαΣοΚ προηγείται με 32,2% (η εκτίμηση με την αναγωγή ανεβάζει το ποσοστό στο 38,6%), ακολουθεί η ΝΔ με 27,4% (μετά την αναγωγή το ποσοστό ανέρχεται σε 32,8%) και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 8,8% (εκτίμηση με αναγωγή 9,6%), το ΚΚΕ με 7,6% (εκτίμηση με αναγωγή 8,3%), ο ΛΑΟΣ με 4,3% και οι Οικολόγοι- Πράσινοι με 3,2%.

Τα συμπεράσματα αυτά αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να εισέλθουν στη Βουλή έξι κόμματα, από πέντε που είναι σήμερα, με την είσοδο και των Οικολόγων – Πράσινων. Η κατανομή των εδρών, αν οι εκλογές διεξάγονταν την προσεχή Κυριακή, θα ήταν: ΠαΣοΚ 143 έδρες, ΝΔ 87 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 26 έδρες, ΚΚΕ 22 έδρες, ΛΑΟΣ 12 έδρες και ΟικολόγοιΠράσινοι 10 έδρες.

Σ την παράσταση νίκης το ΠαΣοΚ έχει αποκτήσει εντυπωσιακό προβάδισμα με 21,1%. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «ανεξάρτητα από τις κομματικές σας προτιμήσεις,αν την επόμενη Κυριακή γίνονταν βουλευτικές εκλογές, ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα τις κέρδιζε;» το 50,6% απάντησε το ΠαΣοΚ, το 29,5% η ΝΔ, ενώ ένα ποσοστό 25,6% δηλώνει πως κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν είναι ικανό να κυβερνήσει. Στην ερώτηση για το ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός, ο κ. Κ.Καραμανλής εξακολουθεί να προηγείται του κ. Γ. Παπανδρέου αλλά η διαφορά τους μειώνεται στο 3,2%. Συγκεκριμένα, το 31,9% πιστεύει ότι καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο κ. Καραμανλής, το 28,7% ο κ. Παπανδρέου, το 5,9% ο κ. Αλ. Τσίπρας, το 4,1% η κυρία Αλέκα Παπαρήγα, το 3,4% ο κ. Γ.Καρατζαφέρης και ένα μεγάλο ποσοστό, το 23%, πιστεύει ότι κανένας από τους παραπάνω δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός.