Το καλοκαίρι του 2002 ο τότε προπονητής του μπασκετικού Ολυμπιακού κ. Λευτέρης Σούμποτιτς και οι αρμόδιοι για τον μεταγραφικό σχεδιασμό της ομάδας, είχαν τη φαεινή ιδέα να αφήσουν ελεύθερο τον Θοδωρή Παπαλουκά! Εξι χρόνια αργότερα ένας άλλος τεχνικός (ο κ. Παναγιώτης Γιαννάκης ) και τα δύο αδέρφια (οι κκ. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος ) που ηγούνται του διοικητικού σχήματος της ΚΑΕ με τη σαφή διάθεση να επαναφέρουν τους Ερυθρόλευκους στην κορυφή της Ελλάδας, επιχείρησαν και κατάφεραν να διορθώσουν το λάθος! Διότι από χθες ο «Τεό» ανήκει και πάλι στο ρόστερ του Ολυμπιακού και θα φορά την ερυθρόλευκη φανέλα ως το καλοκαίρι του 2011 αντί 3 εκατ. ευρώ ετησίως! Επιπλέον 1,2 εκατ. ευρώ θα δοθούν στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ως «λύτρα» για την απελευθέρωση του έλληνα διεθνούς γκαρντ ο οποίος δεσμευόταν με συμβόλαιο με την πρωταθλήτρια Ευρώπης και Ρωσίας για ακόμη δύο χρόνια. Με αυτό το ποσό η ΤΣΣΚΑ συμφώνησε τα ξημερώματα της Παρασκευής να παραχωρήσει τον δίμετρο πλέι μέικερ ύστερα από προσωπικούς χειρισμούς του αντιπροέδρου της ΚΑΕ Ολυμπιακός κ. Π. Αγγελόπουλου.

Ασφαλώς ο Παπαλουκάς του 2008 είναι ένας εντελώς διαφορετικός μπασκετμπολίστας από εκείνον που αποχώρησε το 2002 από τον Πειραιά ως ανεπιθύμητος και (τρόπον τινά) μη ικανός να ηγηθεί της ερυθρόλευκης προσπάθειας να επανακτηθούν τα πρωτεία στην Ελλάδα (και ακολούθως στην Ευρώπη). Εχοντας κατακτήσει έξι πρωταθλήματα Ρωσίας, δύο κύπελλα Ευρωλίγκας, ένα χρυσό μετάλλιο σε Ευρωμπάσκετ (2005- Βελιγράδι) και ένα ασημένιο σε Μουντομπάσκετ (2006-Ιαπωνία) επιστρέφει στην Ελλάδαστα 31 του μεν αλλά έχοντας αποστομώσει τους αμφισβητίες- ως ο σημαιοφόρος της ερυθρόλευκης προσπάθειας που θα ξεκινήσει εφέτος με τον «Δράκο»για πρώτη φορά από την αρχή της σεζόν στην τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού!

Η αποχώρηση του Παπαλουκά από την πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ ενδέχεται να αποδειχθεί αλληλένδετη με την υπόθεση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους ! Η ρωσική ομάδα είναι πολύ πιθανό να κινηθεί για την απόκτηση του λιθουανού πόιντ γκαρντ του Παναθηναϊκού- άλλωστε αν ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Ευρώπη (3,5 εκατ. ευρώ ετησίως) επιθυμεί τη μετακόμισή του στη Μόσχα είναι πολύ εύκολο να το πετύχει! Αρκεί να καταβληθούν στον Παναθηναϊκό μόλις 250.000 ευρώ, ποσό το οποίο είχε απαιτήσει να μπει ως ρήτρα το περασμένο καλοκαίρι ο «Σάρας» για την περίπτωση που επιθυμούσε να «σπάσει» το συμβόλαιό του με τους Πράσινους. Απομένει να διαπιστωθούν οι προθέσεις του Λιθουανού και το αν η ΤΣΣΚΑ θα επιχειρήσει και θα πετύχει δεύτερο μεγάλο χτύπημα στον Παναθηναϊκό ύστερα από την περσινή «κλοπή» του Ραμούνας Σισκάουσας με τον ίδιο τρόπο (καταβολή ρήτρας 1 εκατ. ευρώ). Μια απώλεια που τίναξε στον αέρα τη χημεία του Τριφυλλιού και κόστισε την πρόωρη έξοδο από την Ευρωλίγκα.

Εν τω μεταξύ ο Ολυμπιακός συνεχίζει με εντυπωσιακή επιτυχία τις μεταγραφικές κινήσεις του. Χθες αφίχθη στην Ελλάδα ο νεοαποκτηθείς κροάτης σέντερ Νίκολα Βούισιτς (30 ετών, ύψος 2,11 μ.), ο οποίος δήλωσε ότι « έχω τεράστια όρεξη για μπάσκετ και είμαι απολύτως καλά στην υγεία μου πλέον.Θα πετύχουμε μεγάλα πράγματα με τον Ολυμπιακό ». Ο κροάτης σέντερ αναμένεται να ανταμώσει στην Ελλάδα με τον μέχρι πρότινος συμπαίκτη του στη Μακάμπι Τελ Αβίβ ισραηλινό σούτινγκ γκαρντ Γιοτάμ Χαλμπερίν ο οποίος έχει συμφωνήσει με τους Ερυθρόλευκους, κάτι που ισχύει και για τους Μιχάλη Πελεκάνο και Χρήστο Χαρίση που επιστρέφουν στην Ελλάδα για χάρη του Ολυμπιακού. Σύμφωνα μάλιστα με τις τελευταίες πληροφορίες η ομάδα του Πειραιά ετοιμάζει κάτι πολύ μεγάλο και για τη θέση «3», λέγεται μάλιστα ότι ο παίκτης που θα αντικαταστήσει τον Αμερικανό Κιντέλ Γουντς θα προέρχεται από σπουδαία καριέρα στο ΝΒΑ. Ιδωμεν…