Π όσο εύκολο είναι σήμερα στο σύγχρονο αστικό τοπίο να πείσεις τους πολίτες ενός δήμου να βγάλουν τις καρέκλες στον δρόμο για να παρακολουθήσουν κάποια εκδήλωση;

Εύκολο ή δύσκολο, το περυσινό στοίχημα για τον Δήμο Υμηττού είχε θετική ανταπόκριση και εφέτος οι Γιορτές του Δρόμου διανύουν τη δεύτερη χρονιά. Οπως σημείωσε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Υμηττού Παρασκευάς Καρασούλος, οι Γιορτές στους Δρόμους έχουν θεματικό πυρήνα αναφοράς τη Μεσόγειο και ο στόχος δεν είναι άλλος από το να ζωντανέψει και πάλι η πόλη μέσα από τη μαζική ανταπόκριση όχι μόνο των δημοτών του Υμηττού αλλά και των υπολοίπων κατοίκων της Αττικής.

Οι Γιορτές του Δρόμου αρχίζουν την προσεχή Δευτέρα 23 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 13 Ιουλίου. Ακολούθως από τις 25 Αυγούστου και ως τις 26 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το «παραδοσιακό» (22ο το εφετινό) Φεστιβάλ Υμηττού στα θέατρα «Μελίνα Μερκούρη» και «Αννα Συνοδινού». Ειδική ενότητα του 22ου Φεστιβάλ Υμηττού αποτελεί το 1ο ΕCΜ Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί από τις 5 ως και τις 13 Σεπτεμβρίου.

Οι Γιορτές του Δρόμου αρχίζουν με τη συναυλία του Μανώλη Μητσιά και της Ρίτας Αντωνοπούλου στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (23/6) και μεταξύ άλλων το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις: Raining Ρleasure (27/6, πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου), θέατρο σκιών του Αθου Δανέλλη (2/7, οδοί Κερασούντος και Ασπένδου), Κωστής Μαραβέγιας (3/7, οδός Στρατονίκης), Μελίνα Τανάγρη (10/7, οδοί Σινώπης και Αμασείας).

Τo Φεστιβάλ Υμηττού αρχίζει με τους «Ορνιθες» του Αριστοφάνη (25/8) και συνεχίζεται μεταξύ άλλων με το «Φιόρο του Λεβάντε» του Γρηγορίου Ξενόπουλου (26/8), τη «Δωδεκάτη Νύχτα» του Σαίξπηρ (1/9), τα έργα «Οιδίπους Τύραννος» και «Οιδίπους επί Κολωνώ» με το Εθνικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη (15/8) και ολοκληρώνεται με την κοινή συναυλία των Αctive Μember και Ιnnocent Demons (26/9).

Τέλος, στο πλαίσιο του 1ου ΕCΜ Φεστιβάλ στις 5/9 εμφανίζονται το Αnouar Βrahem Τrio και η Σαβίνα Γιαννάτου με τους Ρrimavera en Salonico, στις 6/9 οι Τζανλουίτζι Τροβέσι, Τζιάνι Κόσκια και Francois Couturier, στις 7/9 οι Βασίλης Τσαμπρόπουλος,Ανια Λέχνερ και Στέφανο Μπατάλια, στις 8/9 οι Στέφανο Μπολάνι και Τomasz Stanko Quartet και ολοκληρώνεται στις 12 και 13/9 με τις συναυλίες της Ελένης Καραΐνδρου.