Νίκος Μαυρόκωστας
- ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ Ιμαμ μπαϊλντι Αρκετό κρεμμύδι, σκόρδο και μπόλικη φρέσκια ντομάτα γεμίζουν τις μελιτζάνες σε ένα εξαίσιο αποτέλεσμα.
- ΚΡΥΕΣ ΣΟΥΠΕΣ Σούπα αγγουριού με ταρτάρ ντομάτας Το καπνιστό χέλι που προσθέτουμε στο τέλος κάνει την διαφορά.
- ΚΡΥΕΣ ΣΟΥΠΕΣ Το μπριάμ γίνεται σούπα Τέλειο καλοκαιρινό πιάτο (με τη συνοδεία της απαραίτητης φέτας).
- Λαδένια Μια παραδοσιακή συνταγή από την Κίμωλο, που θυμίζει πολύ πίτσα, αλλά νηστίσιμη.
- Σπαγγέτι με κεφτεδάκια Εξαίσιο comfort food με σούπερ σάλτσα.
- Καλαμαράκια με λαχανικά Τα αχνιστά θαλασσινά μαγειρεύονται με ζοχούς, πράσα και σελινόριζα και σερβίρονται με ξύσμα λεμονιού. Απόλαυση!...
- Τσίζκεϊκ με τυρί γαλένι και μαρμελάδα κεράσι Το γαλένι είναι κρητικό τυρί με κρεμώδη υφή και έντονα αρωματική γεύση. Αν δεν βρούμε...
- Αρνίσιο κότσι με μαύρη μπίρα και ξινόχοντρο Το μυστικό είναι το αργό μαγείρεμα στο φούρνο.
- Τηγανητό ρύζι με απάκι Κρήτης Ιδανικά το ρύζι πρέπει να είναι βρασμένο από την προηγούμενη ημέρα, έτσι ώστε να έχει...
- Κουκιά λεμονάτα με πράσα και πλιγούρι Μυρωδάτο, εύκολο και νηστίσιμο.
- Κακαβιά βελουτέ και γιουβαρλάκια θαλασσινών Ένα εξαίσιο πιάτο που μοσχοβολάει θάλασσα!
- Ελληνικά spring rolls Ενας εξαίσιος μεζές με φύλλο κανταΐφι, κοτόπουλο και πιπεριές Φλωρίνης - κρατήστε την συνταγή και...
- Φλογέρες με σπάλα αρνιού Εξαίσιο έδεσμα που σερβίρεται με μαρμελάδα ντομάτας
- Σαλάτα με ντομάτες, ντοματίνια, σταφύλι, σιτάρι και ανθότυρο Αρωματίζουμε την σαλάτα μας με ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού και φρέσκο θυμάρι.
- Μπιφτέκια αρωματισμένα με τζίντζερ και λάιμ Με πλούσια τη γεύση του μοσχαρίσιου κρέατος – δεν προσθέτουμε καθόλου ψωμί ή φρυγανιά.
- Κόντρα γάλακτος με λεμονάτο αρακά Αφήνουμε το κρέας να «ξεκουραστεί» αφού το βγάλουμε από τον φούρνο για μερικά λεπτά πριν...
- Ριγκατόνι με αγκινάρες και αρακά Ενα νόστιμο πιάτο για να ... αποτοξινωθούμε από την χθεσινή κρεοφαγία.
- Κατσικάκι στη γάστρα με μανιτάρια και πατάτες Μια γευστική και εύκολη πρόταση για το αυριανό πασχαλινό τραπέζι.
- Λιγκουίνι με καλαμάρι μπολονέζ Μαγειρεύουμε με μελάνι σουπιάς- δίνει ιδιαίτερη ένταση και νοστιμιά
Σίβυλλα
- Οταν ο Σταύρος Ψυχάρης μού εμπιστεύτηκε τη «Σίβυλλα» Οταν πληροφορήθηκα πριν από μερικά εικοσιτετράωρα (όπως όλοι άλλωστε) ότι ο Σταύρος Ψυχάρης πέθανε στη διάρκεια του ύπνου του,...
ΓΡΑΦΕΙ Η ΣΙΒΥΛΛΑ |