Καλαμαράκια με λαχανικά

Τα αχνιστά θαλασσινά μαγειρεύονται με ζοχούς, πράσα και σελινόριζα και σερβίρονται με ξύσμα λεμονιού. Απόλαυση!

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

 

Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα 30΄-35΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια, σε ροδέλες

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη (προαιρετικά)

1 μεγάλο πράσο, το λευκό μέρος, σε ροδέλες

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες

200 γρ. σελινόριζα, σε μικρούς κύβους

1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί

400 γρ. ζοχοί, κομμένοι στα 4

1 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι

Χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σοτάρουμε, σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τα καλαμαράκια στη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσουν ελαφρά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με το τζίντζερ. Προσθέτουμε τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη σελινόριζα. Μόλις σοταριστούν όλα ελαφρώς, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να σκεπάζει τα υλικά. Προσθέτουμε τους ζοχούς και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30΄-35΄.

Στη συνέχεια διορθώνουμε, αν χρειαστεί, το αλάτι και πασπαλίζουμε με το κόκκινο πιπέρι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λαδάκι του. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και τον ψιλοκομμένο άνηθο, και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk