Τηγανητό ρύζι με απάκι Κρήτης

Ιδανικά το ρύζι πρέπει να είναι βρασμένο από την προηγούμενη ημέρα, έτσι ώστε να έχει σφίξει και να έχει παγώσει αρκετά.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 5΄ Μαγείρεμα 20΄

ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα)

1 κούπα ρύζι μακρύκοκκο

2 κούπες νερό

4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 πιπεριά κίτρινη σε μικρά καρέ

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

100 γρ. απάκι Κρήτης σε μικρά κομμάτια

3 αβγά

2 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη

1 κ.γλ. πάπρικα

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό. Παράλληλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το σκόρδο και το απάκι. Μόλις είναι έτοιμο το ρύζι, το στραγγίζουμε καλά και το ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με τα καρυκεύματα. Ρίχνουμε και τα αβγά αχτύπητα και ανακατεύουμε συνέχεια και πολύ γρήγορα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk