ΥΛΙΚΑ  (για 25 κομμάτια)

1 πακέτο (500 γρ.) φύλλο κανταΐφι

Για τη γέμιση

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

250 γρ. μπούτι κοτόπουλο, φιλεταρισμένο, σε λωρίδες

2 μικρές πιπεριές Φλωρίνης, σε λωρίδες

10-15 ελιές, χωρίς κουκούτσι, σε ροδέλες

1 κ.σ. λιαστή ντομάτα, ψιλοκομμένη

½ σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1/2 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο ή 1/4 κουτ. γλυκού ξερό

80 γρ. φέτα θρυμματισμένη

2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο για να αλείψουμε το ταψί και τα spring rolls

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Για τη γέμιση: Σε καυτό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φέτα και το θυμάρι. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 2΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα και το θυμάρι.

Στον πάγκο της κουζίνας ξαίνουμε το φύλλο κανταϊφιού και το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Το χωρίζουμε σε λωρίδες πλάτους περίπου 5 εκατοστών. Στην άκρη της κάθε λωρίδας βάζουμε από 1 κουτ. σούπας γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό, έτσι ώστε να καλυφθεί η γέμιση. Σε αυτό το σημείο κόβουμε το φύλλο κρούστας. Θέλουμε να γίνουν λεπτά τα ρολά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς C.

Αραδιάζουμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο με τη βοήθεια πινέλου. Ψήνουμε για 8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.