Αρωματίζουμε την σαλάτα μας με ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου βασιλικού και φρέσκο θυμάρι.
Με πλούσια τη γεύση του μοσχαρίσιου κρέατος – δεν προσθέτουμε καθόλου ψωμί ή φρυγανιά.
Αφήνουμε το κρέας να «ξεκουραστεί» αφού το βγάλουμε από τον φούρνο για μερικά λεπτά πριν το κόψουμε σε φέτες, για να μη χάσει τα υγρά του.
Ενα νόστιμο πιάτο για να ... αποτοξινωθούμε από την χθεσινή κρεοφαγία.
Μια γευστική και εύκολη πρόταση για το αυριανό πασχαλινό τραπέζι.
Μαγειρεύουμε με μελάνι σουπιάς- δίνει ιδιαίτερη ένταση και νοστιμιά
Την γεμίζουμε με παλαιωμένο ανθότυρο, γραβιέρα, φέτα, πράσα και μυρώνια.
Μια νόστιμη και γρήγορη μακαρονάδα με πέντε υλικά.
Από τη στιγμή που θα βάλουμε το ψάρι στην κατσαρόλα αποφεύγουμε το ανακάτεμα για να μη σπάσει. Αν έχει περισσότερα υγρά, ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα και δυναμώνουμε τη φωτιά έτσι ώστε να εξατμιστούν.
Προς το τέλος του ψησίματος ξεσκεπάζουμε το ταψί, πασπαλίζουμε με φέτα και ψήνουμε λίγο ακόμη να ροδίσει.
Ολα τα καλοκαιρινά λαχανικά σε μια πρωτότυπη δημιουργία.
Ενα πιάτο πραγματικά υπέροχο!
Προετοιμασία: 30΄, Μαγείρεμα: 1 ώρα και 15΄, Ψήσιμο: 10΄ Υλικά (για 4 μερίδες) 1 κιλό μοσχαρίσια μάγουλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους μεγέθους 1,5 -2 εκ. ½ φλ. ελαιόλαδο 2 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 1 πράσο, το λευκό μέρος μόνο, ψιλοκομμένο 1 ξύλο κανέλας ¼ κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη 100 γρ. πελτέ ντομάτας 100 ml κόκκινο […]
Αντικαθιστούμε το ρύζι με σιτάρι και μαγειρεύουμε ένα νοστιμότατο πιάτο γεμάτο αρώματα.
Προετοιμασία 30΄, Αναμονή περίπου 1 ώρα, Ψήσιμο 50΄, Κόστος Υλικά (για 1 ταψί 30Χ40 εκ.) Για τη ζύμη 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 φακελάκι μαγιά, ξερή 1/2 κ.γ. ζάχαρη 4 κ.σ. ελαιόλαδο και λίγο ακόμη για το ταψί 1½ ποτήρι (περίπου) χλιαρό νερό 1 κ.γ. αλάτι Για την επιφάνεια 3 ώριμες ντομάτες, […]
Προετοιμασία 35′ Μαγείρεμα 25′ Υλικά (για 4 μερίδες) 500 γρ. σπαγγέτι 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς κατά προτίμηση από ελιά 6 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα, στο μούλτι 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι τριμμένο 1/3 ματσάκι μαϊντανός 2 κλωνάρια φρέσκος δυόσμος 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη 5 κουτ. σούπας κουκουνάρι 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 1 αβγό […]
Από τις πιο νόστιμες συνταγές με θαλασσινά, γίνεται ακόμα καλύτερη με την προσθήκη ξύσματος ακέρωτου λεμονιού και φρέσκου άνηθου στο σερβίρισμα.
Ενα φαγητό που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Προετοιμασία 15΄ Αναμονή 20΄, Ψήσιμο 25΄, Κόστος 3 € Υλικά (για 2 μερίδες) 50 γρ. ψιλές φούντες κουνουπίδι 50 γρ. ψιλές φούντες μπρόκολο 30 γρ. κολοκυθάκι σε ροδέλες 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο λίγες σταγόνες ξίδι αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 πρέζα τρίμμα αβγοτάραχο Για το ντρέσινγκ 1 μέτρια πατάτα 80 γρ. ελαιόλαδο 1 κουτ. σούπας ξίδι […]