Προετοιμασία 45′, Αναμονή 15′, Ψήσιμο 1 ώρα

ΥΛΙΚΑ (για 8-10 μερίδες)

1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα (ξεπαγωμένη σιγά-σιγά στο ψυγείο)

200 γρ. ανθότυρο παλαιωμένο (ξηρό), τριμμένο

120 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη

100 γρ. φέτα σε τρίμματα

1/2 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα

4 μεγάλα πράσα (το τρυφερό μέρος κομμένα σε φέτες 1 εκ.)

200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

3 αβγά μεσαίου μεγέθους

1 πρέζα μοσχοκάρυδο

3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Λίγο βούτυρο για την ταρτιέρα (άλειμμα)

Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βουτυρώνουμε καλά μια ταρτιέρα διαμέτρου 24 εκ. ή άλλου σχήματος. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας μέσα στην ταρτιέρα με τέτοιον τρόπο ώστε να καλύπτονται και τα τοιχώματα και κόβουμε προσεκτικά τη ζύμη που εξέχει (να πάρει το σχήμα της ταρτιέρας). Τρυπάμε καλά τη σφολιάτα με ένα πιρούνι να φύγει ο εγκλωβισμένος αέρας. Στρώνουμε μέσα μια λαδόκολλα και γεμίζουμε τη βάση της τάρτας με ρύζι ή όσπρια, για να κρατήσει το σχήμα της. Την αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και ψήνουμε την τάρτα, στην τελευταία σχάρα, για 25 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα με το ρύζι ή τα όσπρια και αφήνουμε να κρυώσει. Σοτάρουμε, σε χαμηλή φωτιά, στο ελαιόλαδο, τα πράσα για 10 λεπτά, μέχρι να γίνουν διάφανα, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα. Χτυπάμε σε ένα μπολ, με έναν αβγοδάρτη, τα αβγά με το γιαούρτι. Ενσωματώνουμε τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε τα πράσα στην ψημένη σφολιάτα και αδειάζουμε από πάνω το μείγμα τυριών. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160°C και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα τυριού.