ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 2 μελιτζάνες, σε λεπτές φέτες 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες 400 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε λίγο νερό 3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 1 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο 250 γρ. λαδοτύρι, χονδροτριμμένο αλάτι, πιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις φέτες της μελιτζάνας. Τις […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί 35 x 35 εκ.) 1 κιλό φρέσκο ανθότυρο 250 ml κρέμα γάλακτος 150 γρ. ζάχαρη 2 βανιλίνες 600 γρ. φύλλο για κανταΐφι 300 γρ. φρέσκο βούτυρο αγελάδος, λιωμένο, χλιαρό 100 γρ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης, καβουρντισμένα* και σπασμένα Για το σιρόπι 500 ml νερό 1 κιλό ζάχαρη 50 ml σιρόπι γλυκόζης 30 […]
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 20 κομμάτια) 3 κ.σ. βούτυρο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 μικρό πράσο, ψιλοκομμένο 200 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν, ψιλοκομμένα 100 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, ψιλοκομμένα 500 γρ. ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο 150 ml λευκό κρασί 1.400 ml ζωμό κότας, σπιτικό ή ψυγείου, ζεστό 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 100 γρ. γραβιέρα Κρήτης, τριμμένη 2 […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 200 γρ. πλιγούρι, πλυμένο και μουλιασμένο σε νερό για 15 λεπτά 300 γρ. κατσικίσιος κιμάς 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό μέρος, ψιλοκομμένα 3 μέτριες ντομάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους 3 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο και 4-5 κλωνάρια για την κατσαρόλα 3 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο και 4-5 κλωνάρια για την κατσαρόλα 2 κ.σ. […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) κόκαλα από κατσίκι 1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4 1 σκελίδα σκόρδο 1 κλωνάρι σέλερι 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού 4-5 κλωνάρια φρέσκου θυμαριού 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 600 γρ. κατσικίσιο μπούτι, κομμένο σε μικρά κομμάτια 500 γρ. ρύζι καρολίνα, πολύ καλά πλυμένο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 8 κατσικίσια […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) λίγα κόκαλα από αρνί 1 κρεμμύδι, κομμένο στα 4 1 σκελίδα σκόρδο 1 κλωνάρι σέλερι και 100 γρ. επιπλέον, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. κόκκους πιπεριού 4-5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 100 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο 100 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο 500 γρ. ρύζι αρμπόριο, μουλιασμένο σε ζεστό νερό για 30 […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1½ κιλό αρνί, κομμένο σε κομμάτια 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 4 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια 1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, τα φυλλαράκια 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, τα φυλλαράκια 3 κ.σ. μουστάρδα της αρεσκείας σας ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα αλάτι και φρεσκοκομμένο πιπέρι 400 γρ. ντοματίνια […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 1 κρεμμύδι, τριμμένο και 2 επιπλέον, κομμένα σε χονδρά κομμάτια 100 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες 3 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια 1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, τα φυλλαράκια και 4 κλωναράκια επιπλέον 200 ml κόκκινο κρασί 800 γρ. αρνί μπούτι, ψαχνό, κομμένο σε […]
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 200 ml έ.π. ελαιόλαδο 600 γρ. κατσικάκι μπούτι, χωρίς κόκαλο, κομμένο σε κύβους 500 γρ. κοκκάρια (κρεμμύδια για στιφάδο), καθαρισμένα 100 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 2 κ.σ. φρέσκια μαντζουράνα, ψιλοκομμένη 1 κ.σ. φρέσκο δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο 500 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα κομμάτια αλάτι και φρεσκοτριμμένο […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 300 γρ. αρνίσιος κιμάς 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι 60 γρ. βούτυρο 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 800 γρ. ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους 1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη 3 πιπεριές κέρατο, καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες 2 πίτες για σουβλάκι, κομμένες σε καρέ 50 ml έ.π. ελαιόλαδο 300 γρ. […]
ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα) 500 γρ. φάβα Σαντορίνης 400 γρ. κρεμμύδια, σε χονδρά κομμάτια και 200 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 200 γρ. καρότα, σε χονδρά κομμάτια {{{ moto }}} 3 σκελίδες σκόρδο 150 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα αλάτι και πιπέρι ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο […]
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 20 κεφτέδες) 500 γρ. φάβα Φενεού 200 γρ. λιαστές ντομάτες, διατηρημένες σε λάδι, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες {{{ moto }}} 1 ματσάκι κόλιαντρο, ψιλοκομμένο 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας αλάτι και πιπέρι 50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και λίγο επιπλέον για το αλεύρωμα […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ. γίγαντες Καστοριάς 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας, αραιωμένο σε 400 ml νερό 500 γρ. ντομάτα κονκασέ 1 κ.σ. ζάχαρη 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα 3 μικρά καρότα, σε χονδρές ροδέλες {{{ moto }}} 1 ματσάκι μαϊντανό, χονδροκομμένο 1 πιπερίτσα καυτερή (προαιρετικά), σε λεπτές ροδέλες […]
YΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα) 1 κιλό ρεβίθια Δομοκού 300 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο 300 γρ. καρότα, σε ροδέλες 500 γρ. ώριμες ντομάτες, χονδροκομμένες 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε λίγο νερό 2-3 φύλλα δάφνης 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι 100 ml έ.π. ελαιόλαδο και 50 ml επιπλέον για το […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) 500 γρ. μέτριες φακές Φαρσάλων 100 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το τηγάνισμα 200 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 150 γρ. πράσο, ψιλοκομμένο 1-2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες 150 ml λευκό ξηρό κρασί 300 γρ. καρότα, σε κυβάκια 2 κλωνάρια σέλερι, ψιλοκομμένα 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε λίγο νερό 2 κ.σ. […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτομα) 500 γρ. ξερά αμπελοφάσουλα Εβρου (μαυρομάτικα), μουλιασμένα αποβραδίς 150 ml έ.π. ελαιόλαδο 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες {{{ moto }}} 2 μεγάλες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, σε μεγάλα κομμάτια 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας, διαλυμένο σε λίγο νερό 1 κιλό σπανάκι, πλυμένο και χοντροκομμένο 200 γρ. καυκαλήθρες, πλυμένες και […]
EKTEΛΕΣΗ (για 8 ατομικές φόρμες των 250 ml) 150 γρ. φρέσκο βούτυρο, ανάλατο και λίγο επιπλέον για την επάλειψη 180 γρ. ζάχαρη άχνη 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 55% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί 2 αβγά 125 ml φρέσκο γάλα 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 90 γρ. φαρίνα 30 γρ. άγλυκο κακάο 1 κ.γ. […]
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) φλούδα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο, χωρίς το λευκό μέρος φλούδα από 1 λεμόνι, ακέρωτο φλούδα από 1 μανταρίνι 100 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες 800 γρ. φιλέτο σφυρίδας, κομμένο στα 4 {{{ moto }}} 80 ml έ.π. ελαιόλαδο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι Για τη σάλτσα 10 ml χυμός πορτοκαλιού και […]
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ 100 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες και χονδροκομμένες 50 γρ. καραβίδες, καθαρισμένες και χονδροκομμένες 50 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο* 30 γρ. καβουρόψιχα 1 κ.γ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο 2 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο ξύσμα από 2 λεμόνια, ακέρωτα 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη 50 ml έ.π. ελαιόλαδο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 4 μεγάλα φύλλα […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου 40 γρ. μουστάρδα με σιναπόσπορους 30 γρ. ρόκα baby, πλυμένη και στραγγισμένη 8 φέτες προσούτο 60 γρ. λιαστή ντομάτα 60 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη Για τη σάλτσα 30 ml ξίδι μπαλσάμικο 10 γρ. μέλι 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 100 ml έ.π. ελαιόλαδο ΕΚΤΕΛΕΣΗ […]