Για το παντζάρι τουρσί 150 ml νερό 75 γρ. ζάχαρη 15 γρ. αλάτι 75 ml λευκό ξίδι, μπαλσάμικο 150 γρ. παντζάρι, σε λεπτές φέτες Για το κρεμμύδι τουρσί 150 ml νερό 75 γρ. ζάχαρη 15 γρ. αλάτι 75 ml λευκό ξίδι, μπαλσάμικο 150 γρ. κρεμμύδι, σε ροδέλες πάχους 0,5 εκ. Για το μπιφτέκι 60 ml […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για τον χαλβά 280 ml νερό 210 γρ. ζάχαρη 1 ξυλάκι κανέλας 10 γρ. ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου 1 κλωναράκι φρέσκου δενδρολίβανου 70 ml ηλιέλαιο 140 γρ. χονδρό σιμιγδάλι 25 γρ. μαύρες σταφίδες 20 γρ. φιστίκια Αιγίνης, καβουρντισμένα και σπασμένα Για τη σάλτσα πορτοκάλι 300 ml χυμός πορτοκαλιού 1 λουβί βανίλιας, χωριστά […]
ΥΛΙΚA (για 500 γρ.) 30 γρ. φουντούκια, καβουρντισμένα* 20 γρ. κρουτόν** 300 γρ. πατάτες, βρασμένες και πολτοποιημένες 20 ml ξίδι από λευκό κρασί 5 γρ. σκόρδο, πολτοποιημένο 120 ml έ.π. ελαιόλαδο αλάτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Χτυπάμε στο multi τα φουντούκια μαζί με τα κρουτόν μέχρι να γίνουν σκόνη. Σε ένα μπολ βάζουμε τις πολτοποιημένες πατάτες, το μείγμα […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ.) Για τη ζύμη 160 γρ. αλεύρι και λίγο επιπλέον για το πασπάλισμα 90 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομμάτια και λίγο επιπλέον για την επάλειψη του σκεύους 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα ζάχαρη 1 μικρό αβγό 15 ml κρύο νερό Για τη γέμιση 30 ml έ.π. ελαιόλαδο 150 γρ. […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) Για τη σάλτσα 50 γρ. βούτυρο 100 γρ. κοκκάρια (κρεμμύδια), βρασμένα 130 ml ξίδι μπαλσάμικο 180 ml ζωμός κοτόπουλου, 40 γρ. ξανθές σταφίδες 40 ml σιρόπι μπαλσάμικο 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι, τα φυλλαράκια 1 κ.σ. φρέσκο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο αλάτι Για το συκώτι ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα 8 χονδρά κομμάτια μοσχαρίσιο συκώτι […]
Για τη σαλάτα 60 γρ. προσούτο, σε λεπτές φέτες 100 γρ. καρύδια 50 ml σιρόπι γλυκόζης 40 ml έ.π. ελαιόλαδο 300 γρ. χαλούμι, σε χονδρές φέτες 500 γρ. σπανάκι, πλυμένο και καθαρισμένο 260 γρ. λιαστές ντομάτες, σε μπαστουνάκια 60 γρ. αποξηραμένα βερίκοκα, σε μπαστουνάκια 40 γρ. ξανθές σταφίδες, μουλιασμένες σε νερό Για τη βινεγκρέτ 150 […]
ΥΛΙΚΑ (για 1 ταψί 18 x 25 εκ.) 100 γρ. ξανθές σταφίδες 200 ml μαύρο ρούμι 350 γρ. τσουρέκι, σε χονδρά κομμάτια 200 γρ. λευκή σοκολάτα, σε σταγόνες 60 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χονδροκομμένα 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο 4 αβγά 250 ml κρέμα γάλακτος 450 ml γάλα 1 λουβί βανίλιας, τους σπόρους 80 γρ. ζάχαρη […]
ΥΛΙΚΑ (για 6 άτοµα) 1 λίτρο ζωµός λαχανικών, σπιτικός ή ψυγείου 200 γρ. κριθάρι, µουλιασµένο αποβραδίς αλάτι 100 γρ. κρεµµύδια εσαλότ, καθαρισµένα 60 γρ. σταφίδες 60 γρ. αποξηραµένα κράνµπερι 200 ml χυµός πορτοκαλιού 15 γρ. κάρι, σε σκόνη 20 ml χυµός λεµονιού 20 γρ. µέλι 20 ml έ.π. ελαιόλαδο 100 γρ. πορτοκάλι, το φιλέτο* 60 […]
ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτοµα) Για τη σαλάτα 200 γρ. σπανάκι, καθαρισµένο 80 γρ. αχλάδι, κοµµένο σε λεπτές φέτες 50 γρ. γκοργκοντζόλα, σε µικρά κοµµάτια 5 γρ. εστραγκόν Για τη βινεγκρέτ µε αχλάδι και µέλι 50 ml ηλιέλαιο 90 ml έ.π. ελαιόλαδο 30 ml λευκό ξίδι µπαλσάµικο 10 γρ. µουστάρδα Dijon 15 γρ. µουστάρδα µε σιναπόσπορους […]
ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτοµα) Για τη σαλάτα 50 γρ. προσούτο, σε λεπτές φέτες 600 γρ. ανάµεικτα σαλατικά 200 γρ. πράσινο µήλο, σε µπαστουνάκια 40 γρ. φουντούκια, καβουρδισµένα* και χονδροσπασµένα 100 γρ. σπόροι ροδιού 6 γρ. εστραγκόν, τα φύλλα αλάτι Για τη βινεγκρέτ ροδιού 200 ml χυµός ροδιού 5 γρ. µουστάρδα Dijon 20 ml γρεναδίνη 20 […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) Για τη βινεγκρέτ πορτοκαλιού 200 ml χυµός πορτοκαλιού 5 γρ. µουστάρδα Dijon 170 ml έ.π. ελαιόλαδο 170 ml ηλιέλαιο 5 γρ. ξύσµα πορτοκαλιού, ακέρωτου αλάτι Για τη σαλάτα 360 γρ. διάφορα σαλατικά, χονδροκοµµένα 180 γρ. καπνιστή γαλοπούλα, κοµµένη σε µικρά καρέ 60 γρ. αβοκάντο, κοµµένο σε µικρά καρέ 40 γρ. πορτοκάλι, […]