Υλικά (για 4 άτοµα) 1.500 ml ζωµός κοτόπουλου, σπιτικός ή ψυγείου, ή από βιολογικό κύβο 80 ml έ.π. ελαιόλαδο 100 γρ. κρεµµύδια, ψιλοκοµµένα 300 γρ. πράσα, κοµµένα σε µισοφέγγαρα 400 γρ. ρύζι για ριζότο (π.χ. αρµπόριο) 200 ml λευκό κρασί 150 γρ. κουνουπίδι, σε µικρά µπουκετάκια 150 γρ. σελινόριζα, σε κύβους µεσαίου µεγέθους αλάτι 20 […]
Το κύμινο, με το πικάντικο, ζεστό και γλυκό άρωμά του, ισορροπεί με τη σπιρτάδα του πορτοκαλιού σε μια γλυκόξινη σάλτσα ιδανική για τυριά
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 ml νερό 265 γρ. ζάχαρη ½ ξυλάκι κανέλας 1 κλωναράκι δενδρολίβανο 2,5 γρ. σπόρους βανίλιας (περίπου από 1 λουβί) 1 πρέζα αστεροειδούς γλυκάνισου, σε σκόνη 20 γρ. πιπερόριζα (τζίντζερ), σε φέτες 5-6 κόκκους κόκκινου πιπεριού 100 γρ. ξύσμα λεμονιού, ακέρωτου χυμό από 1 λεμόνι 600 γρ. ροδάκινα, κομμένα σε κύβους […]
Για να φρυγανίσουμε το ψωμί ραντίζουμε πρώτα τις φέτες με λίγο ελαιόλαδο και τις ψήνουμε σε μία λαμαρίνα, στον φούρνο, στα κάρβουνα, ή στη φρυγανιέρα
Πριν από το μαγείρεμα καθαρίζουμε τα φασολάκια περιμετρικά, ώστε να απομακρυνθούν οι ίνες που είναι σαν κλωστή, και κόβουμε τις άκρες τους.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ Για το χταπόδι 500 γρ. χταπόδι, καθαρισμένο* 2 κ.σ. ξίδι 100 ml ξίδι μπαλσάμικο, λευκό 250 ml χυμό πορτοκαλιού 5 γρ. ξύσμα πορτοκαλιού, ακέρωτου 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 1 πρέζα αλάτι 1 πρέζα ζάχαρη 1 κ.γ. μαραθόσπορο, σπασμένο Για το τελείωμα του πιάτου 80 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο 100 γρ. φινόκιο, κομμένο […]
ΥΛΙΚΑ (για 8 άτομα) Για τα καραμελωμένα καρύδια 30 ml νερό 100 γρ. ζάχαρη 200 γρ. καρύδια Για το σεμιφρέντο 5 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια 160 γρ. ζάχαρη 200 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες 250 γρ. μασκαρπόνε 240 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί 150 γρ. μπισκότα της αρεσκείας σας, χονδροκομμένα και λίγα επιπλέον […]
Τους τηγανίζουμε για να τους πάρουμε μαζί στο πικνίκ ή αφού επιστρέψουμε από το πλέξιμο του στεφανιού.
ΥΛΙΚΑ (για 1 φόρμα του κέικ διαμέτρου 30 εκ.) Για το ραβανί 185 γρ. αλεύρι φαρίνα 8 γρ. μπέικιν πάουντερ 240 γρ. ψιλό σιμιγδάλι 2 γρ. αλάτι 240 γρ. ζάχαρη 8 αβγά 100 ml φρέσκο γάλα Για το σιρόπι 900 γρ. ζάχαρη 900 ml νερό 2,5 γρ. σπόρους βανίλιας (περίπου από 1 λουβί) Για την […]
ΥΛΙΚΑ (για περίπου 25 κομμάτια) 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 300 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα στα 4 800 γρ. πράσα, κομμένα σε λεπτές λωρίδες αλάτι 80 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, σε ροδέλες 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες 15 γρ. φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο 50 γρ. κατσικίσιο τυρί, τριμμένο 50 γρ. φέτα, τριμμένη 50 γρ. ανθότυρο, τριμμένο μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο […]
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 500 γρ. πένες 100 ml έ.π. ελαιόλαδο 300 γρ. λουκάνικο, κατά προτίμηση χωριάτικο, σε ροδέλες 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 1 πρέζα μπούκοβο 100 ml λευκό ξηρό κρασί 200 ml σάλτσα ντομάτας, σπιτική ή κονσέρβα 100 ml νερό, ζεστό 200 γρ. σπανάκι, χονδροκομμένο αλάτι, πιπέρι 60 γρ. φέτα, τριμμένη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε μια […]
Χρησιμοποιήστε φρέσκο δενδρολίβανο που με την έντασή του θα γίνει το ιδανικό ταίρι στο εξίσου δυνατό και μυρωδάτο λεμόνι
YΛΙΚΑ (για 20 κομμάτια) Για τους κολοκυθοκεφτέδες 250 γρ. κολοκυθάκια, τριμμένα 350 γρ. καρότα, τριμμένα 500 γρ. ταλαγάνι, τριμμένο 120 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 5 γρ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο 5 γρ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο 3 αβγά, χτυπημένα 120 γρ. ψωμί του τοστ, χωρίς κόρα, μουλιασμένο σε λίγο νερό και στυμμένο αλάτι, πιπέρι έ.π. ελαιόλαδο, για […]
YΛΙΚΑ (για 4 άτομα) 80 ml έ.π. ελαιόλαδο ½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο αλάτι 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη 500 γρ. φρέσκα φασολάκια, μπαρμπούνια {{{ moto }}} 100 ml ζωμό κοτόπουλου, σπιτικό ή ψυγείου, ζεστό 130 γρ. καρύδια, χονδροσπασμένα 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο 1 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, χονδροκομμένο 80 γρ. ξινομυζήθρα ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. […]