Στον Εισαγγελέα Κοζάνης οδηγήθηκε συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα o οδηγός του φορτηγού που ενεπλάκη στο θανατηφόρο τροχαίο χθες το μεσημέρι στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης.
Στον 38χρονο Ουκρανό, ο οποίος κρατούνταν στη Βέροια, σύμφωνα με τη δικογραφία ασκήθηκε ποινική δίωξη για επικίνδυνη οδήγηση με αποτέλεσμα την πρόκληση θανατηφόρου ατυχήματος, που είναι κακούργημα, για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση κατά συρροή σωματικών βλαβών.
Στη συνέχεια παραπέμφθηκε στον ανακριτή από όπου ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Μεγάλη Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι.
Την ίδια στιγμή, εξιτήριο πήραν από το Νοσοκομείο Κοζάνης οι τρεις από τους τραυματίες. Πρόκειται για δύο άνδρες 25 ετών και μια γυναίκα 33 ετών επιβάτες του ενός αυτοκινήτου. Όλοι είχαν τραυματιστεί ελαφρά.
Αύριο αναμένεται να πάρουν εξιτήριο και οι δύο τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Βέροιας, οι οποίοι επίσης τραυματίστηκαν ελαφρά.
«Η ταχύτητα του φορτηγού πρέπει να ήταν μεγάλη»
Ο διευθύνων σύμβουλος της Εγνατίας Οδού, Kωνσταντίνος Κουτσούκος, μίλησε στο Live News για το τροχαίο διευκρινίζοντας για την Εγνατία Οδό πως είναι μία εταιρεία Α.Ε. κι έτσι ανήκει στην εποπτεία του υπουργείου Υποδομών.
Αναφερόμενος στις συνθήκες του δυστυχήματος είπε:
«Οι πληροφορίες μου λένε ότι για κάποιο λόγο δεν άνοιξε η μπάρα, χρειάστηκε να βοηθηθεί από την εισπράκτορα, η οποία είναι αυτή που ευτυχώς σώθηκε από θαύμα. Η πληροφορία μου είναι ότι έκανε πίσω το όχημα για ένα με δύο μέτρα -γιατί ο ανιχνευτής είναι στο ένα μέτρο περίπου- για να μπορέσει να ξαναπάει».
«Το μήκος των λωρίδων που έχουμε στον συγκεκριμένο σταθμό μας έχει μήκος 70 μέτρων. Το φορτηγό από τη μία πλευρά του σταθμού τη διαπέρασε, έσπασε ό,τι υπήρχε από εξοπλισμό, προφανώς χτύπησε τα οχήματα και βρέθηκε στην άλλη πλευρά. Αντιλαμβάνομαι ότι όταν υπάρχει τέτοια σφοδρότητα για να φθάσει ένα φορτηγό να διαπεράσει όλα αυτά και να φθάσει στην άλλη πλευρά του σταθμού, η ταχύτητα πρέπει να ήταν μεγάλη».
Ερωτηθείς αν έχει ληφθεί κάποια πρόνοια από την Εγνατία Οδό, δεδομένου ότι στο σημείο του δυστυχήματος παρουσιάζεται συχνά το φαινόμενο της ομίχλης σημείωσε:
«Εμείς έχουμε κάποια ειδικά φώτα στο σταθμό και υπάρχουν και ηλεκτρονικές σημάνσεις πριν φθάσει κάποιος στον σταθμό».






